Начало Новини Актуално Швейцарски фирми проявяват интерес към региона на Стара Загора (видео, снимки)

Швейцарски фирми проявяват интерес към региона на Стара Загора (видео, снимки)

Актуално

Българо-швейцарска търговска камараРъководствата на Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) и на Търговско-промишлена палата - Стара Загора проведоха работна среща съвместно със свои членове. В нея участваха над 100 представители на водещи фирми. Председателят на БШТК Бони Бонев запозна присъстващите с целите и дейностите на ръководената от него организация.

В Българо-швейцарската търговска камара членуват водещи на световните пазари големи, средни и малки фирми от всички браншове с швейцарска собственост. Сред тях са Нестле България, Оскар Рюег България, АББ България и др. Това, което ни отличава, е че имаме Етичен кодекс, който всеки стриктно спазва, каза Бони Бонев. Той подчерта, че Стара Загора е много привлекателна за инвестиции, защото дори в условия на криза градът се развива успешно. Според него, богатото културно-историческо наследство успешно може да привлича туристи от Швейцария.

Презентация на дейностите на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и на съвместните проекти с швейцарски организации направи председателят Олег Стоилов. Палатата в Стара Загора и Българо-швейцарската търговска камара ще си партнират в полза на своите членове. Те ще оказват съдействие за осъществяване на бизнес контакти между двете страни и за привличане на инвестиции.

От 2007 година в Стара Загора успешно работи швейцарската фирма Оскар Рюег България. Тя произвежда метални формовани детайли с висока сложност за автомобилната индустрия. В завода се сглобяват всички детайли и клиентът получава завършен елемент. В момента в дружеството работят 86 души, но има готовност за разкриване на нови работни места и за разширяване на сградния фонд. Изключително съм доволен от условията и качеството на работа, което постигаме в завода в Стара Загора, каза собственикът Едуард Хени. Той сподели, че непрекъснато привличат нови клиенти и ще започват работа по сглобяване на водни помпи, които са съставени от 190 детайла. Дружеството има годишен оборот в размер на 3 млн. лева.

АББ България ЕООД, което е част от световната компания в областта на енергетика, автоматизация и оборудване АББ, търси в региона на Стара Загора дистрибутори и инженерингови фирми, съобщи управителят Станчо Станчев. Компанията има над 130 000 служители и работници в над 100 страни по света. В момента в България за нея работят 1 200 души, но с предстоящите нови инвестиции, които ще бъдат осъществени, персоналът ще надхвърли 2 000 души.

Участниците в работната среща, която се проведе в Мериан Палас, дегустираха червени вина на Домейн Бойар Интернешънъл ЕАД и на Шато Коларово. Те обмениха и идеи за бъдещи начинания от взаимен интерес.

Интервю с председателя на Българо-швейцарската търговска камара Бони Бонев
по повод на срещата на членовете на камарата и на Търговско-промишлена палата - Стара Загора

 

 

Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара ЗагораБългаро-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора Българо-швейцарската търговска камара Стара Загора

Veneta Asenova

Още новини