Начало Новини Актуално Шофьорските курсове в Стара Загора няма да поскъпват

Шофьорските курсове в Стара Загора няма да поскъпват

Актуално

В Стара Загора цената на шофьорските курсове няма да се увеличава, заяви Митко Трайков, собственик на авто-мотоклуб Родео. Така той обори информацията от софийските си колеги, че цената на курсовете от лятото ще скочи със 100 - 200 лева и ще стигне 800 лева. Времената са тежки, криза е, не е сега времето да се вдигат цените, добави той.

В момента авто-мотоклуб Родео предлага 3 вида цени на кандидат-шофьорите - 390, 490 и 590 лв. Разликата идва от инструктора и колата, на която се обучават хората. 45 дни продължава курсът, пише вестник Старозагорски новини.

Сега в Стара Загора може да срещнете най-различни цени и условия - от 200 до 800 лв. за обучение, както и курс, продължаващ от 1 седмица до 5 месеца. Липсата на адекватен контрол от страна на държавата е причина браншът да не е регулиран. ДАИ и НАП проверяват всички, ама контролират само някои фирми, заяви Трайков.
Според него проблемите при обучението на кандидат-шофьори идват най-вече от скъпите горива (дизелът стигна 2.70 лева/л) и ниският контрол от страна на държавата, което от своя страна води до отлив на курсисти.

Още новини