Начало Новини Актуално Шофьори и кондуктори карат по пет часа без вода и тоалетна

Шофьори и кондуктори карат по пет часа без вода и тоалетна

Актуално

Тревожен сигнал от служители на фирма "Автобусни превози" ЕООД пристигна в редакцията на вестник Старозагорски новини. Кондуктори и шофьори се оплакаха, че след приключване на смяната в 18.00 часа на дежурната диспечерка пунктът на обръщалото в квартал "Железник" се заключва.

Това отрязвало достъпа на служителите към санитарните възли - тоалетна и чешма, намиращи се в бараката. Тежката ситуация траела повече от два месеца.
При наша проверка на място ни беше съобщено, че такова е положението на другата крайна спирка - тази на обръщалото в кв. "Зора". Освен това последният курс по маршрута "Железник" - "Зора" е в 22.40 часа, а рейсът в обратното направление е в 23.10 часа. Това ще рече, че повече от 5 часа обслужващите градския транспорт са лишени от елементарни човешки потребности.
На въпрос: "Как се справяте с неприятната ситуация?", служителите отговориха дословно: "Кой както може. Гледаме да не пием много вода, нищо, че навън е 35 градуса, а в автобуса около 40..."
Потърсихме за коментар ръководството на "Автобусни превози" ЕООД, но успяхме да се свържем със служителка на фирмата-превозвач. В началото дамата отрече да има подобен проблем, но след като й съобщихме, че сме проверили на място, любезно ни обеща да се свърже с шефовете и да ни информира за тяхното становище по въпроса. До редакционното приключване на броя останахме с чакането. Напразни бяха и многократните ни опити да се свържем директно с ръководството на автобусната фирма.

Още новини