Начало Новини Актуално Ширкан е новият обитател на местния зоопарк. Братята Дамбови отнесоха глоба за нарушения на закона

Ширкан е новият обитател на местния зоопарк. Братята Дамбови отнесоха глоба за нарушения на закона

Актуално

Тигърът Ширкан е новото попълнение в Старозагорския зоопарк. От четвъртък старозагорци се радват на още един рядък екземпляр. Той е бивша собственост на Йордан Стоянов, по-малкият от братята Дамбови. Три тигъра и един ягуар бяха открити в частния зоопарк на Дамбови при полицейската разработка "Октопод".

На братята е наложена глоба за нарушение на Закона за защита на животните, според който хищници от семейство диви котки могат да се отглеждат единствено в зоологически градини и спасителни центрове.
Един от тези тигри вече е настанен в старозагорския зоопарк. Животното се намира в отлично здравословно състояние, а дневното му меню в местния парк включва седем килограма чисто месо. Въпреки това обаче той все още е стресиран. Според директора на зоологическата градина д-р Радослав Михайлов, ще му бъде необходимо повече време, докато свикне с новия си дом, пише вестник Старозагорски новини.
Екзотичният вид е настанен в клетката на женската тигрица. Тъй като животните все още не се познават и са единаци по природа, са разделени един от друг. Въпрос на време е да се разбере дали те ще имат свое поколение. Едно обаче е сигурно - красивият и величественият му вид ще събира около него тълпи от любопитни малчугани.

Още новини