Начало Новини Актуално Шестима кандидати за кмет на Раднево са заявили участие в изборите на 24 октомври 2009 г.

Шестима кандидати за кмет на Раднево са заявили участие в изборите на 24 октомври 2009 г.

Актуално

Утре изтича срокът за регистриране в Общинската избирателна комисия на партии, коалиции и инициативни комитети за частичните местни избори, които ще се проведат в община Раднево на 24 октомври. До 28 септември пък трябва да се регистрират имената на партийните кандидати. Досега са регистрирани трима независими кандидати, издигнати от инициативни комитети - Верко Георгиев, д-р Теньо Тенев и Стоян Стоянов.

До момента са ясни още три номинации. БСП издига кандидатурата на 40-годишния ръководител на клона на Първа инвестиционна банка в миньорския град Венцеслав Благоев, който в момента е общински съветник. Още един старейшина - Красимир Съвлеков, шеф на дирекция "Административна" в "Мини Марица-изток" ЕАД, ще участва в кметската надпревара. Той е изборът на партията на Яне Янев "Ред, законност и справедливост". Формацията "Възраждане за Раднево" се е спряла на д-р Юлиян Илчев. Централното ръководство на ГЕРБ ще избира между председателя на местната структура Димитър Жеков и на стоматолога Димитър Димитров, пише , пише вестник Старозагорски новини.
Дали в надпреварата за мястото на нелепо починалия по време на снимки за телевизионното състезание "Сървайвър" Нончо Воденичаров ще се включат и други, ще стане ясно утре. От Общинската избирателна комисия припомнят, че 9 октомври е срокът, в който хората с разлика в постоянния и настоящия адрес могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес. До 16 октомври се отстраняват евентуални грешки в избирателните списъци.

 

Още новини