Начало Новини Актуално Шефовете на санаториума в Павел баня - на свобода срещу 10 000 лева

Шефовете на санаториума в Павел баня - на свобода срещу 10 000 лева

Актуално

Старозагорският Окръжен съд пусна под парична гаранция от по 5000 лева директора на Оздравителния комплекс в Павел баня Николай Колев и управителката на стола и ресторанта към комплекса Нели Гезенчова. Магистратите не се съгласиха с наложената мярка "задържане под стража" на колегите си от Районен съд - Казанлък.

Мотивът за освобождаването е, че задържаните няма опасност да се укрият. Решението на Окръжен съд - Стара Загора, не подлежи на обжалване.
Припомняме, че 56-годишният Колев и 47-годишната Гезенчова бяха задържани при полицейска акция в комплекса на 12 ноември. Срещу тях е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в големи размери, за което е предвидено лишаване от свобода от 3 до 15 години, пише вестник Старозагорски новини.
При полицейската операцията в кухнята и складовите помещения на комплекса бяха открити бракувани големи количества месо, риба и колбаси с изтекъл срок на годност, както и хранителни стоки с неясен произход. Всички те са били предназначени за настанените по програмата на НОИ и за свободна консумация. Още тогава зам.-районният прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров заяви, че има сигнали за стомашно-чревни разстройства, най-вероятно вследствие на храната. Констатирано беше и че много от настанените не са вписани в документите и на практика ползват неправомерно нощувки и медицински манипулации.
Вчера Кацаров заяви за "Старозагорски новини", че разследването продължава и че непрекъснато излизат нови неща, които трябва да се проверяват. На този етап той отказа подробности, но изрази опасение, че е възможно прокуратурата да не се вмести в първоначалния срок от два месеца. С мотивирано предложение до главния прокурор срокът може да бъде удължен с още четири месеца. На журналистическия ни въпрос не се ли опасява, че обвиняемите, които по думите му не съдействат на разследването, могат да се укрият, Кацаров отговори, че това вече не е проблем на прокуратурата, а на съда.

Още новини