Начало Новини Актуално Шефът на данъчното в Стара Загора Георги Йорданов улови щука с тегло 6,5 кг.

Шефът на данъчното в Стара Загора Георги Йорданов улови щука с тегло 6,5 кг.

Актуално

Щука с рекордното тегло от 6,5 кг улови шефът на данъчното бюро в Стара Загора Георги Йорданов. Изпълнен с усещането, че ще закачи на въдицата още по-голям екземпляр, той не казва в кой водоем го е споходила слуката, но все пак признава, че е в Старозагорско. Досега съм улавял екземпляри от вида с тегло 3 - 4 кг, а най-голямата риба, закачила се на въдицата ми, е шаран с тегло 8 кг.

Георги Йорданов

Беше преди 3 години, разказа за вестник Национална бизнес поща данъчен номер 1 в Старозагорска област. Слуката е магия, но иска и добра подготовка, разкрива той тайната на успешния риболов. Георги Йорданов е и авджия, но риболовът си остава най-голямата му любов. Не пропуска да сложи такъмите в колата и да потегли с приятели към водоемите всеки път, когато намери малко свободно време. Оборудването му е добро, доверил се е на немска въдица Дам, макарата му също е класика - Шекспир.

Същинската зима е празник за щукарите. Както Георги Йорданов, така и стари щукари твърдят, че най-ефективен е риболовът на жива рибка, закачена на голяма кука и подадена във водата посредством едра тапа. Такъв е настоящият случай с шефа на Старозагорското данъчно. Във водата се хвърлят няколко въдици на рибка, пали се огън, отваря се червеното вино и се чака хищникът да удари. След като ледът покрие водоемите, гладните щуки си остават активни, независимо дали става въпрос за язовир или река. През зимата са активни предимно едрите екземпляри и трофейните улови не са рядкост. При риболов в открита вода са ефективни и изкуствените примамки. Бавното водене на блесна, независимо дали е клатушка или тип въртележка, неминуемо ще накара щуката да пробва вкуса й, стига блесните да са от по-едрите модели и да успеят да раздразнят достатъчно хищника. Същото ще предизвикат и плитко газещите воблери, обясняват специалисти. През зимата щуката не е толкова подвижна и само перфектната игра на примамката може да я предизвика да атакува. Успехът при зимния риболов на щука често идва не с чакане, а с активно търсене на хищника.

Още новини