Начало Новини Актуално Шампион на Аматьори срещат професионалисти в Стара Загора стана старозагорският отбор Ивис

Шампион на Аматьори срещат професионалисти в Стара Загора стана старозагорският отбор Ивис

Актуално

След изключително напрегнат мач „Аматьори срещат професионалисти” с Ариана излъчи победител в Стара Загора. „Ивис” взе купата в регионалния турнир на Ариана с победа 6:5 след дузпи срещу съгражданите си от „Феникс”. Трето място зае отборът на „Ремиза”, а четвърти станаха „Милениум”. Организаторите от Ариана бяха предвидили и три индивидуални награди за топ играч, голмайстор и феърплей на турнира.

Георги Бинев от отбора „Зара фен” със 7 вкарани гола се доказа като голмайстор на турнира в града, а титлата „Топ играч” получи Иван Гаджев от „Феникс”, бивш професионален футболист до 2002 година от Нафтекс Бургас. За феърплей играч на „Аматьори срещат професионалисти” с Ариана в Стара Загора обявиха капитана на отбора победител – Светослав Иванов.

Над 500 човека наблюдаваха финала в Стара Загора. Наградените играчи заредиха зрителите с много силни емоции и празнично настроение. Отборът „Ивис” отпразнува бурно и радостно първата си победа като аматьорски отбор, при това само няколко месеца след сформирането си. Четирите отбора от финала на „Аматьори срещат професионалисти” в Стара Загора получиха специални подаръци от организаторите. За първите три места имаше и медали, а победителят беше награден с ръчно изработена купа във формата на чаша Ариана, пълна с три литра бира.
Старозагорците от „Ивис” продължават напред за голямата надпревара между победителите от десетте регионални града, в които се провежда „Аматьори срещат професионалисти”. Неповторимата награда, осигурена от Ариана и със съдействието на БФС, ще даде възможност на най-добрия аматьорски отбор от турнира да срещне Шампиона на България за 2010-та на терена.

„Аматьори срещат професионалисти” стартира в Стара Загора от 23 до 25 април. В него участие взеха 72 отбора с над 750 участника. За трите дни мачовете бяха посетени от над 2 500 души. Турнирът на Ариана продължава в още 8 регионални градове. Следващата седмица, между 30 април и 2 май, ще се проведат мачовете в Пловдив.

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за „Аматьори срещат професионалисти” и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да посетят официалния сайт на марката и турнира: www.аriana.bg или страницата на Ариана във Facebook.

Стара Загора Стара Загора Стара Загора Стара Загора Стара Загора

Още новини