Начало Новини Актуално SGS влиза в Swiss Market Index – швейцарският бенчмарк

SGS влиза в Swiss Market Index – швейцарският бенчмарк

Актуално

На 25 септември   2009 г., световният лидер в областта на контрола и сертификацията SGS ще направи  впечатляващо влизане в SMI (Swiss Market Index - швейцарският   бенчмарк, който включва 20-те най-големи и най-ликвидни компании на швейцарската борса). Групата   SGS, заедно с компанията Lonza, ще заемат местата на организациите Nobel Biocare и Bâloise.

“Това е отлична новина и предимство не само за нашето представяне на международните пазари, а и за нашата вътрешна комуникация, тъй като SGS разполага с 1000   офиса в 140 страни. Нашите служители от всички страни ще могат да се идентифицират с една силна марка, която принадлежи   от сега нататък  на малкия кръг на най-големите”, коментира Жан-Люк дьо Бюман,  отговорник по връзките с инвеститори в SGS.

Влизането на SGS в топ 20 на най-ликвидните компании, листвани на швейцарската борса, ще донесе много предимства за групата. SMI остава главна витрина за най-проспериращите швейцарски фирми. Влизането в SMI гарантира и присъствие във всички информационни и телевизионни мрежи по  цял свят, като освен символично, предимството е и финансово, тъй като много  инвестиционни стратегии зависят от  нивото на индекса. Става въпрос за борсово търгуваните   фондове ETF (exchange traded funds), които бележат   забележителен индексов растеж, в следствие на кризата. По принцип,   ETF купуват акции от   всички организации, прилежащи към един индекс и с еднакво ниво т.е., тези, които инвестират в SMI, ще закупят и акции на SGS.

„Все пак е трудно да се правят прогнози в по-дългосрочен план относно ликвидността на акциите. В условия на финансова криза, обменът на целия швейцарски пазар е намалял, следователно не очаквам значима ликвидност при акциите на SGS”, коментира Крис Бъргър, анализатор в швейцарската брокерска компания Helveа.

Основана през 1878 г. във Франция, занимаваща се тогава само с контролни услуги в аграрния сектор, днес SGS предлага широк спектър от дейности, обхващащи целия индустриален сектор и неговите продукти.
Призната е за световен еталон за качество и професионализъм в областта на контролните, сертификационните и лабораторните   услуги.

 

За SGS България: SGS

SGS е основана през 1878 г. в Руан, Франция, като фирма за контрол на зърно. През 1919г. в Женева е преобразувана в Société Générale de Surveillance S. A. СЖС България е филиал на групата SGS и е официално регистрирана в страната през 1991г. Компанията притежава голям опит и познания за нуждите на бизнес клиентите и условията на сертификационния пазар у нас. Към настоящия момент, на територията на страната, СЖС България разполага с офиси и лаборатории в София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Добрич. Част от дейността им включва анализи на зърнени култури, строителни материали, нефт и нефтени продукти, генномодифицирани организми, както и микробиологични изследвания. В порт-фолиото на компанията влизат и услугите аутсорсинг, управление на риска, технически консултации и обучения. С дейността и анализите си СЖС България  доказва съответствието на стоките с изискванията по договорите, подпомага бързината и ефикасността при извършването на търговските сделки, спомага за  намаляването на рисковете и улеснява кредитните процеси.

 

Още новини