Начало Новини Актуално Сградите, построени от Вито 95 - Стара Загора се превръщат в запазена марка на фирмата

Сградите, построени от Вито 95 - Стара Загора се превръщат в запазена марка на фирмата

Актуално

Принцип на работа в нашата фирма от самото начало е да се отнасяме максимално коректно към възложителя си, да не го заблуждаваме с цена, със срокове или с качество. За един инвеститор е много важно изпълнителят да отстоява договорената цена от началото на поръчката до края независимо от обстоятелствата, казва управителят на старозагорската строителна фирма Вито 95 инж. Тони Русев.

Коректността навярно е и ключът към успеха на фирмата, която независимо от трудните икономически условия в страната ще приключи 2009 г. с най-добри финансови резултати в 20-годишната си история и с планове за нови обекти през 2010 г., пише вестник Пари.

Фирма Вито е основана през 1991 г. от инж. Тони Русев начело на екип от ръководители и специалисти, притежаващи доказан дългогодишен опит в изпълнението на големи проекти в промишленото строителство в България и чужбина - в държавните тогава предприятия Заводски строежи Марица-изток и Минстрой. През 1991 г. започва съществуването си като ЕТ Вито-Тони Русев, а през 1995 г. c 12 съдружници основават фирма Вито 95 ООД. През 1990-1991 г. нямаше много строителни фирми. Тогава се беше оформила ниша, в която може да се настани една частна фирма, особено с познания в енергийното и промишленото строителство, връща се в спомените си инж. Русев. Още със старта в частния бизнес си поставихме основната задача - да работим по различен от традиционния дотогава начин, да бъдем обърнати максимално към клиента и възложителя. В началото стартирахме бизнеса с около 10 души, днес във фирмата работят 270 души, казва инж. Русев. Първите ни два обекта бяха реконструирани в склад за сяра в Агробиохим и ремонт на подкранов път в пети и шести блок на ТЕЦ Марица-изток 2. Изпълнихме тези обекти в срок и с добро качество. Те ни дадоха увереност, че можем да работим добре в частния бизнес, особено ако сме обърнати с лице към клиента, казва управителят на Вито 95.
През годините фирмата е построила близо 200 сгради - над 90% от тях са на частни инвеститори. Построените жилищни сгради са само 4, в момента се изгражда пета. Строим жилищните сгради най-вече за имидж на фирмата. С тях искаме да покажем на клиента, че може да се строи наистина качествено и в срок, казва инж. Тони Русев.

Сградите, построени от Вито 95, бързо се превръщат в запазена марка на фирмата. Сред тях са частна болница Ритъм в Стара Загора, хотел Извор на Старозагорски минерални бани. Особено направление в нашето строителство е винарското производство, казва инж. Русев. Гордеем се, че направихме разширението на фирма Менада в Стара Загора. След като спечелихме доверието на фирма Белведере, направихме винарска изба Катаржина Естейт в Свиленград, както и винарска изба Букет Телиш в с. Коларово, казва той.
Най-много усилия и пожънати успехи фирмата има в областта на енергетиката в региона. За нас бе чест да работим с фирми като Мицуи и Тошиба, с които направихме реконструкция на турбофундаментите от първи до четвърти блок в ТЕЦ Марица-изток 2. Това беше изключително сложен инженерен обект, за наша радост изпълнен предсрочно. За голям наш успех считаме и съвместната си работа с Енел ТЕЦ Марица-изток 3, като изпълнихме два големи по обем проекта. Първият е рехабилитацията от първи до четвърти блок, което означаваше обновление на централата в частта строителство. На базата на съвместната ни работа бяхме поканени да изпълним и строителството на склада за гипс и транспортната система, който е част от екологичната програма на централата да превръща серните си газове в гипс. След този обект получихме покана от Енел да работим заедно в Словакия, където спечелихме търг за реконструкцията на тяхната атомна електроцентрала. Последният ни обект е изпълнението на двата мокри комина в ТЕЦ Марица-изток 2. Тези комини обслужват сероочист-ките на седми и осми блок в централата. Те трябва да заместят изграден преди години стоманобетонен комин, казва инж. Русев.
Клиент на фирмата е и Захарни заводи АД, Горна Оряховица. Там старозагорската строителна фирма Вито 95 изгражда модерния завод за спирт и различни екологични съоръжения, участва и в реконструкцията на склада за захар, ТЕЦ и др.

Една от най-добрите за нас години беше 2008 г., която приключихме с ръст на оборота от 98%, казва инж. Русев. През 2008 г. фирмата има приходи в размер на 18.579 млн. лв., докато през 2009 г. приходите са 21.1 млн. лв., което е най-добрият резултат от основаването на фирмата досега. Успехът ни се дължи и на факта, че работим добре в промишленото строителство и успяхме да извървим успешен път по реализирането на крупни енергийни проекти в региона, казват специалистите от фирма Вито.
Имаме едно златно правило, което следваме от самото основаване на фирмата, а то е да плащаме 100% данъците на държавата и да осигуряваме персонала върху цялото възнаграждение, казва инж. Русев. Така например, докато през 2006 г. фирмата е внесла 907 хил. лв. данъци, през 2007 г. тя внася 1.494 млн. лв. в държавната хазна. За 2008 г. внесените данъци са вече в размер на 2.299 млн. лв. Амбицията ни е през следващата, трудна за България година да запазим това, което сме постигнали, казва управителят на старозагорската строителна фирма.

City Center отваря врати в Стара Загора през 2010 г.

  • През октомври 2010 г. Вито 95 ще открие официално и първия по рода си в Стара Загора комплекс City Center. Строежът стартира преди две години и половина.
  • Центърът ще разполага с търговска част, офисна и жилищна част. Той е разположен върху 3900 кв. м, а разгънатата му площ е 28 600 кв. м. Сградата ще разполага с близо 300 подземни паркоместа.
  • През следващата година фирмата ще приключи и втората част от проекта за изграждане на мокри комини в ТЕЦ Марица-изток 2, както и два обекта, свързани с усвояването на средства по програма САПАРД.
  • Очакваме и нови ангажименти в големите енергийни обекти на територията на Старозагорския регион, казва инж. Русев.

 

Още новини