Начало Новини Актуално Сградите на Аико, Моббо и Меркатор в Стара Загора ще имат нов собственик

Сградите на Аико, Моббо и Меркатор в Стара Загора ще имат нов собственик

Актуално
Стара Загора

Фондът за имоти на Българо-американския инвестиционен фонд - И Ар Джи Капитал 3, продава сградите си в Стара Загора, които са с търговски площи 48 000 кв. м и в тях са разположени веригите Аико, Моббо (Mobbo) и Меркатор. Стойността на сделката е 11 млн. лв. евро без ДДС, а предварителният договор вече е подписан, е официалното съобщение от фонда.

Разходите по сделката ще се поемат от купувача, който ще направи и дю дилиджънс (предварително проучване и оценка на обекта). Очаква се проучването да бъде завършено през първата половина на декември.
И Ар Джи Капитал 3 е едно от дружествата със специална инвестиционна цел, учредено от БАКБ през 2006 г. Освен в Стара Загора, дружеството има проекти в София, Варна и Бургас. Наскоро и другите два фонда на БАИФ - И Ар Джи капитал 1 и 2, обявиха, че продават имотите си съответно в София и Варна, писа в. Дневник. Купувач ще бъде гръцкият фонд Bluehouse Capital за 27 млн. евро.

Все още не е съобщено името на бъдещия нов собственик на площите на И Ар Джи Капитал 3 в Стара Загора.
Възниква въпросът дали наемателите на съответните площи в Стара Загора остават в града и дали ще запазят наемните си отношения и с новия собственик. От маркетинг отдела на Меркатор поясниха, че не само остават в града на липите, но освен магазина си на бул. Св. патриарх Евтимий 50, откриват и още един в новия мол Галерия. Вече лансират и нова марка на Меркатор с името Мега Маркет Рода.

Петър Василев, маркетинг мениджър на АИКО Мулти Консепт ЕООД, каза, че промяната на собствеността на имотите по никакъв начин не засяга присъствието на фирмата на старозагорския пазар. Надяваме се още много години да имаме възможност да създаваме радост и уют за жителите на Стара Загора и региона.

Информация: вестник Национална бизнес поща

Още новини