Начало Новини Актуално Сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора е Сграда на годината - 2009

Сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора е Сграда на годината - 2009

Актуално

Сградата  на Регионален исторически музей - Стара  Загора е Сграда на годината - 2009 в категория Сгради със специално предназначение. Кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев получи официално писмо от председателя на  журито на конкурса инж. Георги Прегьов, зам.-министър на МРРБ и инж. Венета Кръстева, управител на Градът Медиа Груп, които са организатор на конкурса.

Имаме удоволствието да Ви информираме, че Регионален исторически музей – Стара Загора е победител в категория  Реализация със специално предназначение в конкурс Сграда на годината - 2009. Каним Ви на пресконференция с участие на всички победители на 14 декември (понеделник) от 11 ч. в Кемпински хотел Зографски, зала Киото. На 15 декември 2009 от 20 ч. в Кемпински хотел Зографски,  ще се проведе официалната церемония по връчване наградите. Церемонията ще се излъчи по Българска Национална Телевизия на 19 декември 2009 г. Награди съгласно регламента на конкурса получават инвеститорът, архитектът и контракторът – главен изпълнител на строителството, на съответната сграда победител – се казва в официалното писмо.

Сградата  на Регионален исторически музей-Стара Загора победи в конкуренция с още 10 сгради – аквапарк, църква, клиника, метространции и др.


Гласуването на Сграда на публиката в конкурса Сграда на годината 2009 продължава до 15 декември, включително.

Може да гласувате на сайта на конкурса.

Още новини