Начало Новини Актуално Сградата на Новотехпром прие новата психологическа лаборатория към ДКЦ Ритъм 2010

Сградата на Новотехпром прие новата психологическа лаборатория към ДКЦ Ритъм 2010

Актуално
Новотехпром психологическа лаборатория ДКЦ Ритъм

На 26 септември в Стара Загора тържествено отвори врати новооткритата психологическа лаборатория към ДКЦ Ритъм 2010 ООД. Тя стана реалност благодарение на собственика на ДКЦ Ритъм ООД Руси Данев и на съуправителите на здравното заведение д-р Орлин Лучев и д-р Николай Паликаров.

Лабораторията се намира в сградата на търговския център Новотехпром, на ул. Калояновско шосе N16, ет. 4, офис 414, информира вестник Национална бизнес поща.

Емоционална неустойчивост, склонност към поемане на риск,агресивност, самонадеяност, липса на самоконтрол, ненужна самоувереност, неуважение към останалите хора, ниска дисциплина, нетолерантност, безотговорност, са основните причини за по- голяма част от автопроизшествията по българските пътища. В нашата психологическа лаборатория най-точно и качествено ще се определя психологическата и професионална годност и готовност на кандидатите за водачи и водачите на МПС, обясни психоложката и ръководител на новата лаборатория Анелия Даскалова.

Психологическият подбор се налага с особена острота за професии, които са свързани с повишен риск и отговорност. Наредба 36 от 15 май 2006 г. определя изискванията за психологическа годност и условията и реда за провеждане на психологическите изследвания на кандидатите за водачи на МПС от категориите С, Д, Тб и Тм. На задължително психологическо изследване подлежат също и шофьорите, извършващи обществен превоз на пътници и товари, таксиметровите шофьори. По искане на контролните органи задължителни изследвания се извършват и на лица с отнети свидетелства за употреба на алкохол и със загуба на контролни точки.
Психологическото освидетелстване и преосвидетелстване включва изследване на познавателната, психомоторната и личностната сфери на психиката, каза г-жа Даскалова. За изследване на познавателната офера се използват бланкови методики, пригодени за използване в група - различни коректурни проби за изследване качествата на вниманието, невербални интелектуални тестове. За изследване на психомоториката се използва австрийска техника, а за изследване на личността се прилагат общоприети тестове за изследване на лични качества, адаптирани за български условия. Това е накратко процесът на психологическото изследване. Заповядайте при нас! Ние ще ви бъдем полезни, обеща усмихнатата психоложка с голям професионален опит.
Откриването на новата лаборатория започна с тържествен водосвет и продължи с елегантен коктейл, подготвен от домакинята за приятелите и партньорите, които уважиха нейното събитие.

Още новини