Начало Новини Актуално Сезираха прокуратурата за източване на ДДС, прикривано от Сергей Станишев

Сезираха прокуратурата за източване на ДДС, прикривано от Сергей Станишев

Актуално

Неправителственото сдружение Единение ДЕН, чийто председател е бившият директор по обезпечаване на внедряването в старозагорския електронен гигант ДЗУ маг.-инж. Живко Желев, депозира в петък в Главна прокуратура срещу експремиера Сергей Станишев, бившия зам.-вътрешен министър Калин Славов и бившия министър на вътрешните работи от кабинета "Сакскобургготски" проф. Георги Петканов сигнал.

Сигналът уличава цитираните лица в укриване на поръчители и извършители на убийства, организирани от лица, които в продължение на 16 години източват държавния бюджет с ДДС и други измами в размер на над 1 млрд. лева годишно. Това бе съобщено на пресконференция на Живко Желев и зам.-председателя на ДЕН Николай Николаев, състояла се в петък в централния пресклуб на БТА в София, пише вестник Старозагорски новини.
Освен до главния прокурор Борис Велчев, сигналът е адресиран и до премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Текстът до държавните институции е придружен с обемиста документация, аргументираща тезата на вносителите на сигнала.

Още новини