Начало Новини Актуално Сесия на ОбС - Стара Загора: Отнемат кафе-аперитив При кмета от ансамбъл Загорче?

Сесия на ОбС - Стара Загора: Отнемат кафе-аперитив При кмета от ансамбъл Загорче?

Актуално

След като отнеха от Клуба на културните дейци "Бирхалето", ползвано безвъзмездно повече от 10 години, днес общинските съветници от Стара Загора ще решават съдбата на кафе-аперитив "При кмета". На 11 юли 2002 година заведението зад сградата на Общината беше предоставено за безвъзмездно ползване на СНЦ "Ансамбъл "Загорче".

За репетиции на децата беше даден първият етаж от бившия Пионерски дом, а кафенето от 284 кв. метра ансамбълът получи като бонус, за да се самоиздържа.
Според вносителя на точката в дневния ред на сесията, кметът проф. Танчев, функционирането на кафе-аперитива не е свързано с дейността на ансамбъла. Затова той предлага решението от 2002-ра, което дава право на 10-годишно безвъзмездно ползване на заведението, да бъде променено и на ансамбъла да бъде оставен само първият етаж, включващ фоайе, три зали, гардероб и две канцеларии. Ако местният парламент подкрепи кмета, то към съществуващия договор ще трябва да се изготви съответният анекс. По силата на наложилата се през тази година практика пък най-вероятно кафе-аперитивът на пъпа на града ще бъде разигран на търг за отдаване под наем.

Още новини