Начало Новини Актуално Сериозни икономии в Казанлък заради кризата

Сериозни икономии в Казанлък заради кризата

Актуално

Намаляване на разходите за осветление, за охранителна дейност, намаляване размера на местните капиталови разходи и съкращавaнeто им до размера на изплащане на старите задължения, по-малко пари за поддържане на пътната мрежа и за аварийните дейности.

Това са част от антикризисните мерки, които ще предприеме Общината в Казанлък, като резултат от общата финансова криза в общините и намалението на средствата в тях с по 20%. Мерките бяха обявени на специална среща с второстепенните разпоредители на бюджетни средства в общината и са резултат от проведената среща на премиера Бойко Борисов с кметовете на българските общини.
Кметът на Казанлък Стефан Дамянов обяви, че за Oбщина Казанлък общото намаление на средствата от държавата се очаква да е в размер на 4.290 млн. лева, пише вестник Старозагорски новини.
Заради намалението на средства през тази година в Казанлъшко ще се обяви обществена поръчка само за изкърпване на уличната мрежа, а поръчката за асфалтиране на всички улици в града и селата ще бъде спряна, докато не бъдат направени новите изчисления. Ще има ограничения в разходите за телефони, горива, в ползването на служебен транспорт. Дамянов уточни, че въпреки тези драстични мерки, няма да бъдат намалявани средствата в сферата на образованието и социалните дейности. Заради редукцията на бюджета най-вероятно до края на юни ще се наложи и актуализация на общинския бюджет, прогнозира кметът на Казанлък.
С негова заповед е създадена работна група, ръководена от заместник-кмета по строителство, транспорт и инфраструктура Евгения Чернева. Целта на групата е да изработи комплекс от мерки за намаляване на разходите в различните общински сфери, кметства и второстепенни разпоредители на бюджет. "Чака ни много работа и затягане на коланите", обобщи кметът на Казанлък.

Още новини