Начало Новини Актуално Семинар за предприемачи ще се проведе в Стара Загора

Семинар за предприемачи ще се проведе в Стара Загора

Актуално
Стара Загора изглед На 18 април в Стара Загора ще се проведe обучителен семинар за предприемачи - част от инициативата за подпомагане на малкия бизнес в България, чиито инициатори са вестник 24 часа и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
Партньори на инициативата са Министерството на икономиката, Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ), Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) и Пощенска банка.
Събитието ще постави фокус върху възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма Конкурентоспособност, за увеличаване на продажбите и търсене на нови пазари чрез инструментите на ИАНМСП в България и чужбина, както и за разширяване на производството чрез инвестиции в нови машини с помощта на банкови кредити.
Внимание ще бъде отделено и на застраховането на различни рискове, свързани с дейността на фирмите. Участниците в семинара ще получат съвети как да си осигурят защита от държавата при неплащане, забавено плащане по търговска сделка или изпадане в несъстоятелност на партньорски фирми.
Участието в семинара е напълно безплатно за бизнеса. Право на участие имат всички малки и средни предприятия от региона.
Семинарът ще се проведе от 14 часа в залата на Общински съвет - Стара Загора.

Още новини