Начало Новини Проекти Семинар: предстоящо влизане в сила на Директивата за корпоративно отчитане на устойчивостта или CSRD (Corporate Sustaina

Семинар: предстоящо влизане в сила на Директивата за корпоративно отчитане на устойчивостта или CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)

Проекти

Търговско-промишлена палата - Стара Загора, съвместно с DENKSTATT организират семинар във връзка с предстоящото влизане в сила на Директивата за корпоративно отчитане на устойчивостта или CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Събитието ще се проведе на 23.11.2023 (четвъртък) в семинарната зала на Палатата от 14:00 до 16:00 ч. с възможност за индивидуални консултации след това.

Директивата CSRD скоро ще замени Директивата за нефинансовото отчитане (NFRD) от 2014 г. и в първия си етап от въвеждането засяга компании с повече от 250 души персонал, 40 млн. евро годишен оборот или 20 млн. евро баланс. През 2026 г. тези дружества трябва да изготвят и публикуват своя отчет за финансовата 2025 г. в съответствие с новите изисквания. За МСП тези изисквания ще влязат в сила през 2027 г.

Боян Рашев, управляващ партньор на DENKSTATT и Денислав Борисов, Маркетинг директор ще представят по време на семинара:

Изискванията на Директивата CSRD
Как протича проектът по създаване на ESG доклад, какви ресурси изисква от вас, колко време отнема
Как да продължите да правите успешен бизнес, докато сте заети с още една бюрократична задача
Как ЕС дава допълнителен достъп до финансиране на компаниите, които докладват по CSRD
Много примери от практиката, конкретни сценарии и казуси
DENKSTATT - най-опитната компания в България в консултирането по ESG, декарбонизация, управление на околната среда, създаване на корпоративни доклади за устойчивост.
 

Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, тъй като е ограничено до 20 участника.

Още новини