Начало Новини Актуално Семеен център Алтернатива търси подкрепа за деца с аутизъм

Семеен център Алтернатива търси подкрепа за деца с аутизъм

Актуално

семеен център Алтернатива помощ деца с аутизъм

Семеен център Алтернатива -Стара Загора се нуждае от необходимите технически средства и материали за създаване на сензорна зала и зала за трудотерапия. Центърът е единственият в Югоизточна България, който предоставя като делегирана държавна дейност услуги за деца с генерализирани разстройства в развитието, предимно на деца с аутистичен синдром и подкрепа и обучение на родителите им.

В Залата за трудотерапия чрез специализирано оборудване, под ръководството на специални педагози и арттерапевт, децата усвояват практически умения от ежедневието - самообслужване, приготвяне на храна, грижа за цветята ; учат се да работят с компютър и други технически средства, насочват се към бъдеща професия, отговаряща на възможностите им. 

В Сензорната зала специалната среда и средствата спомагат за сваляне на напрежението, подобряване концентрацията на вниманието, преодоляване на различни сензорни дефицити у децата.

В сайта на Фондация Помощ за благотворителността в България, в раздел Деца и възрастни с увреждания е изложена каузата на Семеен център Алтернатива Грижа за деца с аутизъм от регион Стара Загора и е предоставена възможност за подкрепа чрез :

  • директно дарение по електронен път
  • подкрепа чрез дарителство по ведомост
  • финансова подкрепа по банков път на сметка  

БУЛБАНК – София, пл. Св. Неделя 7
IBAN: BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
BIC код UNCRBGSF
Основание: дарение в полза на Грижа за деца с аутизъм от регион Стара Загора

На 18 декември от 18 часа, в Младежки дом– Стара Загора, на бул. Св. Патриарх Евтимий, родителската група към център Алтернатива организира Коледно тържество с концерт, коктейл и малък коледен базар на коледни картички и подаръци. Желаещите могат да подкрепят каузата като закупят картички на място в Центъра или ги заявят по телефон.

Още новини