Начало Новини Актуално Село Лясково - пред гражданско неподчинение

Село Лясково - пред гражданско неподчинение

Актуално

Пред гражданско неподчинение е старозагорското село Лясково - съобщи за медията ни кметският наместник Георги Бакалов. - Причина за това е терорът, който ежедневно се упражнява на над 250 души от ЕVN - Стара Загора. В Лясково много често, а в последните дни постоянно няма ток за хората, обслужвани от така наречения западен трафопост.

Преди година и половина ЕVN се опита нещо да коригира, но в общи линии резултатът е нулев.
Нееднократно съм сигнализирал на "клиентския номер", но напразно.", пише  вестник Старозагорски новини.
Кметът уточни, че много често напрежението е с голям диапазон - от 190 до 240 вата, което е фатално за електроуредите. Често се получава секундно прекъсване на тока, нещо подобно на токов удар. В резултат на това редица домакинства имат изгорели електроуреди - печки, телевизори, хладилници, фризери и пр.,
Почти винаги при дъжд и вятър токът спира. В последните няколко дни това става точно по обяд, а този западен трафопост захранва и Дома за възрастни с психични разстройства, които са 60 души и 30 души персонал.
"Готови сме на всичко, дори на гражданско неподчинение, поради това, че трябва да започнем да получаваме това, за което плащаме - ядосва се г-н Бакалов. - Хората с право отказват да плащат тока си. На всичко отгоре за последния месец масови са оплакванията, че са платили по-големи сметки."
На 3 юли токът е спрял от 8.30 до 10.30 часа и от 11.30 до 14.30 ч. На 4 юли - от 10 до 15 ч.
Специалисти предполагат, че инсталацията е слаба и не може да поеме консумацията.
Безпомощна ли е фирмата монополист EVN или не й пука?!

Съобщение от пресцентъра на ЕВН:

В момента в района на село Лясково тече сериозен ремонт на електропровод, захранващ няколко съседни села, съобщи Крум Косев от пресцентъра на ЕВН България. "Ремонтът е включен в инвестиционната програма на дружеството и стойността му е 160 хиляди лева. В определени моменти, заради работата, тези села се превключват към захранващия Лясково електропровод. В резултат на тези действия се получават кратковременни прекъсвания на захранването", поясни той. Pъководството на компанията предвижда оглед на съоръженията в региона и среща с кмета на Лясково, за да бъдат изяснени проблемите, каза още Крум Косев.

Още новини