Начало Новини Актуално Секретарка и елтехник станаха мисис и мистър

Секретарка и елтехник станаха мисис и мистър

Актуално
трета възраст

Хубаво е усещането да си с короната, това са първите думи на 74-годишната Петра Данаилова, след като чаровната дама бе обявена на атрактивно тържество за Мисис Трета възраст. Победителката получи короната по време на конкурс, организиран за пета поредна година от дамската секция Гергана при Културен клуб на пенсионера Петко Рачов Славейков в Стара Загора.

Общо 10 кандидатки за мисис и петима желаещи да бъдат провъзгласени за мистър дефилираха пред развълнуваната публика в сряда в просторния клуб на възрастните хора на бул. “Руски“. Състезанието се проведе в два тура – с ежедневни и с официални облекла.
За подгласнички на „Мисис Трета възраст“, съответно на трето и второ място, бяха обявени Тотка Койчева (77 г.) и Маргарита Стойчева (68 г.). Любимка на публиката стана 68-годишната Стефка Далакчиева.

„Не съм от Стара Загора, но живея тук от 1968 година. Работила съм като плановик и личен състав, заемала съм различни длъжности“, разказва дамата с емоциите  от току-що обявената титла за мисис.
На въпрос на репортер на „Новината“ с какво е впечатлила журито Петра отговаря, без да се замисля: „С усмивка“.

Иначе всички претендентки за короната демонстрираха елегантен стил в официалните облекла. Дрескодът на тържеството беше в сиво-черната гама.
Самата мисис предпочете да се появи в елегантен тоалет от две части – панталон и туника с класическата гама в бяло, черно и сиво.
По професия електротехник е „Мистър Трета възраст“. 80-годишният Найден Тодоров е на мнение, че всеки мистър трябва да обича живота и жените, както и да знае как да ги ухажва.
„Успехът с една жена зависи от тактиката“, казва мъжът, спечелил титлата.
Понякога това ставало лесно, но друг път – не толкова.
Четиричленно жури, председателствано от Жельо Желев, определи кои от претендентите за титлите да се окичат с лентите на победителите.

„Правим този конкурс за пета поредна година. От всички участници сега няма такива, които са се явявали в предишните“, обясни Мария Димитрова, председател на дамската секция „Гергана“.
„Идеята е да се съберем и да покажем, че сме здрави, бодри, весели и още живеем с ведър дух“, каза още тя, като уточни, че веселото събитие не е изисквало голям бюджет за организирането му.
Шлагери като „Канят ме, мамо, на тежка сватба“ и „Градил Илия килия“, както и „Лале ли си, зюмбюл ли си“ в изпълнение на едни от най-гласовитите представители на силния пол сред публиката, напълниха празника с настроение .
Любимката на публиката пък събра овациите със стихотворението „Приятели търся“ на Радой Ралин.

Информация: вестник Новината

Още новини