Начало Новини Актуално Седмицата Европа – България се отбелязва в Стара Загора с интерактивна игра

Седмицата Европа – България се отбелязва в Стара Загора с интерактивна игра

Актуално

Европа Директно – Стара ЗагораИнтерактивна игра за ученици Открий Европа ще се проведе в Стара Загора на 6 декември. Инициативата е свързана със седмицата Европа – България. С поредица от събития в цялата страна се отбелязва 5-ата годишнинина от приемането на България и Румъния за пълноправни страни членки на Европейския съюз.

Както подсказва името на играта, учениците ще се впуснат в серия от предизвикателства, които ще проверят техните знания за 27-те страни от Европейския съюз и тяхната способност за работа в екип и бързи реакции. Организатори са Европа Директно – Стара Загора и Регионална библиотека Захарий Княжески.

В състезанието е предвидено един от шестте етапа да бъде посветен на инициативата на Регионална библиотека Захарий Княжески – препис на История славянобългарска.

Отборите, съставени от трима или четирима ученика, ще бъдат разделени в зависимост от събраните точки и бързината, с която приключват успешно етапите на състезанието. Непосредствено преди обявяването на резултатите, всеки отбор ще представи пред останалите състезатели и гости интересни факти, които е открил по време на своето участие.

Освен с награди, предоставени от Европа Директно – Стара Загора, учениците ще получат нови знания за Европейски съюз и ще се научат да боравят с библиотечния каталог.

Състезанието Открий Европа ще се проведе в сградата на Регионална библиотека Захарий Княжески от 13,30 часа на 6 декември, четвъртък.

 

Още новини