Начало Новини Актуално Седми детски игри Старозагорски олимпийски надежди-призив за подкрепа

Седми детски игри Старозагорски олимпийски надежди-призив за подкрепа

Актуално
1 дон 2018 6Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора, организират за седма поредна година Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди.
Игрите ще се проведат на различни площадки в Стара Загора, като финалната проява с демонстрационни изпълнения и награждаване ще бъде на 12 май 2018 г. от 11 ч. в спортна зала Иван Вазов. Очаква се в тях да вземат участие над 800 деца от 25спортни клуба от регион Стара Загора. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.
Игрите, провеждани ежегодно от 2012 година досега, в които взеха участие над 3000 деца, преминаха много успешно. Това ни дава увереност, че тази проява е изключително полезна за популяризиране и развитие на детския спорт в региона, и че трябва да се провежда ежегодно.
Желанието на организаторите е тази година Игрите да бъдат със засилен състезателен елемент, като състезанията да бъдат организирани от спортните клубове, в зависимост от спецификата на видовете спорт, а финалната проява на 12 май 2018 г. от 11 ч. в спортна зала „Иван Вазов” да бъде истински детски спортен празник. Правим усилия, младите състезатели по време на Игрите да се срещнат с повече от своите спортни кумири - заслужили и прославени деятели на българския спорт.
Обръщаме се към Вас, с молба да подкрепите (финансово и/или материално) провеждането на седмите детските игри Старозагорски олимпийски надежди. Всички деца, които участват в игрите ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали. Вашата подкрепа, с Ваше съгласие, ще бъде широко популяризирана по време на игрите и върху информационните материали на събитието. Ще можете да поставите рекламен банер в спортна зала Иван Вазов, където ще бъде официалната церемонията на събитието на 12 май и където ще се представят основната група спортове, в обновения плувен басейн, или на другите площадки, където ще се провеждат игрите. Ваш представител ще може да участва в откриването на игрите и в раздаването на купите, медалите, грамотите и подаръците.
На игрите ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  
За повече информация и заявяване на желание за подкрепа можете да се обръщате на e-mail: club.lipa@gmail.com или на телефон 0887 110 280. Организаторите веднага ще се свържат с Вас.
                                                        С уважение,
 

Змс. Александър Томов,

Председател на Организационния комитет

Олег Стоилов,

Председател на ГК ЛИПА – Стара Загора

 

{gallery}don2018{/gallery}

Още новини