Начало Новини Актуално Седем детски площадки в Стара Загора са по европейски стандарти за безопасност

Седем детски площадки в Стара Загора са по европейски стандарти за безопасност

Актуално

седем детски площадки Стара Загора европейски стандарти безопасностАмбицията ни е в рамките на мандата на това общинско ръководство всички детски площадки в Стара Загора да бъдат оборудвани с модерни , качествени уреди, застлани с ударопоглъщаща настилка и обособени с огради. Те ще бъдат сертифицирани за безопасност и ще осигуряват възможности за занимания на деца с увреждания.

Това обясни днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който заедно с членове на екипа си представи пред журналисти нови седем детски площадки, изградени в междублокови пространства на територията на града и кварталите, на стойност 120 000 лева.

Средствата са осигурени от бюджета на Община Стара Загора, а изграждането е възложено на фирма Джемер, чрез процедура за обществена поръчка. Площадката в кв. Зора е дарение от частна фирм, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Извършено е разчистване на терените от битови и строителни отпадъци, демонтаж на стари детски съоръжения и плочници, полагане на нова настилка, бордюри, бетонови плочи, асфалтова настилка, направа на декоративни огради и т.н. Площадките са оборудвани с нова паркова мебел - пейки, кошчета за отпадъци, перголи, беседки и др.

Събираемостта на приходите в общината върви добре, което ще ни позволи след шестмесечието да отделим 200 000 лева за изграждането на още нови площадки, така че към края на годината да станат поне 15, а до края на мандата да са 50-60 съобщи кметът. По думите му, за 23 години не е направено толкова за децата, колкото само за последната година.

Община Стара Загора въвежда електронното записване за детски ясли и градини, започна изграждането на нова детска градина в центъра на града, за което са осигурени 2 млн. лева., а по фонд Козлодуй се ремонтират училища и детски заведения, добави Тодоров. Основно ремонтирани са ЦДГ № 25 Ален мак и детска ясла № 9. През тази година предстоят ремонти в ЦДГ 35 и ЦДГ 68, ясла № 8, както и в Пето ОУ, училище Г. Райчев, СОУ М. Горки и др., съобщи още кметът.

Детски площадки в Стара Загора, отговарящи на европейски стандарти

Детски пощадки в Стара Загора

Кметът на Стара Загора с деца, играещи на площадките

Още новини