Начало Новини Актуално СДС в Стара Загора иска оставка на националното ръководство

СДС в Стара Загора иска оставка на националното ръководство

Актуално

Заради тежката загуба на изборите за президент и вицепрезидент Общинският съвет на СДС в Стара Загора поиска оставката на националното ръководство, съобщи Енчо Иванов, член на общинското ръководство. Декларацията е приета с мнозинство, без гласували против, само с двама въздържали се.

В нея се иска още да бъде избрано временно ръководство, което да подготви и проведе Национална конференция. На нея трябва да бъдат приети промени в устава и да се избере ново ръководство, пише вестник Старозагорски новини.

На заседанието в понеделник вечерта са били обсъждани само резултатите от президентските избори. Следващия понеделник ще бъде направен анализ на резултатите на Синята коалиция за Стара Загора в изборите за местни органи на властта и тогава ще бъде решено дали ще има оставки и на местно ниво, уточни Енчо Иванов.
В Общинския съвет в Стара Загора влязоха двама представители на коалицията - д-р Даниела Памукова (ДСБ) и Георги Ранов (СДС). Според ръководствата на двете политически формации, към което се присъедини и депутатът от Синята коалиция Иван Иванов, сътрудничеството им тук е пример за добро взаимодействие и трябва да се работи за запазване формата на коалицията.

Вчера стана известно, че Мартин Димитров е успял да се спаси като лидер на СДС, след като получи вот на доверие на Националния съвет. 45 от присъстващи на заседанието са гласували за оставането му на поста, 9-има са били против, 3-ма са се въздържали, а 18 членове на НС не са дали гласа си.

Още новини