Начало Новини Актуално СДС - Стара Загора, защити Синята коалиция, но безрезултатно

СДС - Стара Загора, защити Синята коалиция, но безрезултатно

Актуално

Тримата представители на област Стара Загора в Националния съвет на СДС - Любка Иванова, Васил Веселинов и Николай Александров, гласуваха за запазване на Синята коалиция, каквото беше решението ни, съобщи председателят на общинската организация Георги Ранов. Както вече стана известно, вчера ръководството на партията с 49 срещу 38 гласа отхвърли предложението за запазване на формата. Веднага след това лидерът Мартин Димитров подаде оставка.

Мартин Димитров постъпи коректно и спази обещанието си от миналата седмица. В най-кратък срок ще има ново заседание, на което ще бъде избран председател. Ние бяхме категорично за запазване на коалицията, но това е демократичен избор и така са преценили другите организации. Смятам, че в Стара Загора форматът е доказал ефективността си. Нямаме проблеми с ДСБ, работим много добре, коментира Георги Ранов.
Синята коалиция има двама представители в Общинския съвет на Стара Загора, както и един народен представител - Иван Иванов. Двете партии винаги са изтъквали ползата от съвместното явяване както на местни, така и на парламентарни избори и са оценявали сътрудничеството си като градивно, информира вестник Старозагорски новини.

Още новини