Начало Новини Актуално СДС - Стара Загора, гласува различно за лидер на партията

СДС - Стара Загора, гласува различно за лидер на партията

Актуално

Фаворитът на СДС в област Стара Загора за председател на партията е Иван Сотиров, съобщи областният лидер Любка Иванова. В национален план той е трети. Над 75 на сто от имащите право на глас по устав участваха в извънредните вътрешнопартийни избори.

Хората имаха желание и проявиха отговорност, въпреки големите жеги. В по-малките общини активността беше 100% и до 16 часа беше приключило гласуването навсякъде, с изключение на Стара Загора и Казанлък. Надяваме се на същия интерес и към балотажа в неделя, 15 юли, коментира тя.
Втори по брой на гласовете в областта е народният представител Ваньо Шарков, а трети - кметът на Карлово Емил Кабаиванов, който води само в община Казанлък. За община Стара Загора първи е Иван Сотиров, който има 60 на сто от гласовете, следван от Ваньо Шарков с 30 на сто и Емил Кабаиванов с 10 на сто, уточни председателят на общинската организация Георги Ранов. Според него следващата седмица гласуващите може да бъдат повече, пише вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че на балотаж ще се явят Ваньо Шарков с 3150 гласа и Емил Кабаиванов с 2750. Иван Сотиров е трети с около 1300, а Лъчезар Тошев има едва 130 гласа.
Народният представител Ваньо Шарков е привърженик на обединението на дясното, включително и за коалиция с ДСБ. Конкурентът му Емил Кабаиванов пък е за самостоятелно явяване на парламентарните избори догодина. Оттегляйки се от надпреварата ден преди гласуването, петият кандидат - Румен Христов, призова привържениците си да подкрепят Кабаиванов.
До извънредния вот се стигна, след като на 15 май Мартин Димитров подаде оставка заради решението на Националния съвет за разпад на Синята коалиция с ДСБ за парламентарните избори догодина.

Още новини