Начало Новини Актуално СДС: След ГЕРБ сме ние. ДСБ: Вече не сме гарант

СДС: След ГЕРБ сме ние. ДСБ: Вече не сме гарант

Актуално

СДС заявява, че ние и нашите партньори от реформаторската десница сме разумна алтернатива на управлението на ГЕРБ и "Атака", обяви преди дни в Стара Загора лидерът на християндемократите Мартин Димитров.
"Нашата задача е да защитим европейския и евроатлантическия път на България, и да дадем шанс и свобода на активните хора в страната", каза той с известен апломб.

Не толкова приповдигнато и с малко тъжна нотка в гласа си се изрази по същия повод пред медиите вчера зам.-лидерът на ДСБ и зам.-шеф на парламентарната група на "Синята коалиция" Иван Иванов.
„Вече не сме гарант на управлението на ГЕРБ, защото то не изпълнява своята предизборна програма, огласена преди година и половина“, изтъкна консерваторът.
„Все по-малко можем да бъдем и коректив на управлението, макар че продължаваме да им сочим кривиците и от време на време дори постигаме успех“, добави заместникът на Иван Костов. И със задоволство огласи, че негово предложение за законова поправка - да не се допуска закупуването на земи от частни лица в защитени територии у нас, е срещнало радушен прием и е прието.

По време на националната работна среща на Съюза на демократичните сили в Стара Загора лидерът Мартин Димитров направи обстоен анализ на политиката на СДС през 2010 г. и очерта основните цели и задачи пред политическата организация, която вчера навърши 21 години.
Другият зам.-лидер на ПГ на "Синята коалиция" д-р Ваньо Шарков говори пред елита на християндемократите за дейността на СДС в Народното събрание. Европейската политика на СДС бе темата на Надежда Нейнски, един от 18-те български представители в Европейския парламент.
В края на двудневния форум бе приета и огласена пред медиите декларация, в чийто текст като основна задача е дефинирана защитата на европейския и евроатлантическия път на България.
"СДС категорично се изправя срещу надигащата се вълна от полицейщина и опитите за реабилитация на комунистическото минало. Категорично ще се противопоставим на всички нарушения на основните граждански права", уверяват седесарите.
Те са крайно огорчени от опитите за внушение от страна на ГЕРБ и "Атака", че изминалите 20 години са недобри години за България.
"Напомняме, че въпреки трудностите на прехода и яростната съпротива срещу реформите от страна на бившата комунистическа партия и нейните репресивни органи, и многобройните проблеми за тези 20 години, България успя да скъса с авторитарното си минало, да извоюва и защити правото си на свободна и демократична държава, да въведе пазарна икономика, да свали визите и да се присъедини към ЕС и НАТО", се изброява още в декларацията.

Информация: вестник Новината

Още новини