Начало Новини Актуално СДС: Кметът на ГЕРБ в Стара Загора не се справя

СДС: Кметът на ГЕРБ в Стара Загора не се справя

Актуално
Мартин Димитров

Разминаванията между СДС и ГЕРБ стават все по-големи и макар да сме дали изключителна свобода на общинските ни структури да се коалират по своя преценка за местния вот догодина, съюзите с ГЕРБ ще бъдат по-скоро изключение. Това заяви в Стара Загора вчера националният председател на християндемократите Мартин Димитров.

„Неслучайно започнах изявлението си с оценката, че кметът на ГЕРБ в Стара Загора (проф. Светлин Танчев, б.р.) не се справя и това е видно за цялото общество“, вметна той.
Активът на дясната формация се събра през уикенда на двудневен разширен Национален съвет в залата на Драматичния театър "Гео Милев".

„Градът ви не е избран случайно, тук работим за силно представяне на следващите избори, след като сегашният кмет не оправда очакванията“, посочи още Мартин Димитров. Така че общ претендент на всички местни десни формации щял да е сред основните кандидати за първия пост в бялата сграда на "Цар Симеон Велики" № 107 в Стара Загора. Националният съвет на СДС прие декларация, в която апелира за връщането на страната ни към евроатлантическите ценности.

„Категорично се противопоставяме на надигащата се вълна на полицейщина, на опитите за реабилитация на тоталитарното ни минало, както и на опитите за национализация“, възкликна пред медиите Мартин Димитров.
По скандала с подправената диплома на "менте Калина" той коментира, че още по-актуално става искането на СДС за оставка на земеделския министър Мирослав Найденов.
„Чудя му се на ентусиазма да се изказва по случая, след като той е виновен за издигането на една 28-годишна младша експертка до шеф на фонд с бюджет от няколко милиарда, какъвто и министрите нямат“, отбеляза Мартин Димитров.
СДС се солидаризира с оценката на ГЕРБ, че Държавен фонд "Земеделие" се управлява безобразно, но защо тогава са оставени кадри от времето на БСП, пита се зам.-лидерът на СДС Румен Христов, бивш земеделски министър в кабинета "Софиянски".

Кандидатът за президент на сините ще бъде обявен в началото на 2011 година, съобщиха още пред медиите от елита на СДС. По техни данни, според социологическо проучване, което ще бъде публикувано до дни, "Синята коалиция" продължава бавно, но неотменно да трупа доверие.

Информация: вестник Новината

Още новини