Начало Новини Актуално СДС бил разумна алтернатива на сегашното управление

СДС бил разумна алтернатива на сегашното управление

Актуално

От това, което научихме от председателите на нашата партия по места, стана ясно, че нещата в страната не вървят на добре и че ние от СДС и нашите партньори от реформаторската десница сме разумна алтернатива на управлението на ГЕРБ и Атака. Това заяви на пресконференция в Стара Загора председателят на Националния изпълнителен съвет на СДС Мартин Димитров след завършилото Седмо национално съвещание на синята партия.

Той допълни, че основната задача на СДС е да защити европейския и евроатлантическия път на България и да даде шанс и свобода на активните хора.
Мартин Димитров определи случващото се напоследък в страната като надигаща се вълна от полицейщина и на опити за реабилитация на близкото минало.

"Само преди два дни пред парламента имаше протести на учените от БАН и на дейците на културата, а срещу тях беше изправен двоен полицейски кордон", каза той и зададе риторичния въпрос - те ли са основната заплаха за гражданския мир в страната?
В приетата на заседанието нарочна декларация СДС категорично заявява, че ще се противопостави на всички нарушения на основните граждански права, както и на проекта АЕЦ "Белене". Според сините той бил сърцето на политическата корупция и водел до тотална зависимост на страната ни от Русия. В декларацията се подчертава, че СДС и занапред ще се противопоставя на опитите да се внуши от страна на ГЕРБ и "Атака", че изминалите 20 години от началото на прехода са били недобрите години на България. СДС напомня, че въпреки трудностите на прехода и яростната съпротива срещу реформите от страна на бившата комунистическа партия и нейните репресивни органи, за същите 20 години страната ни е успяла да скъса с тоталитарното си минало, да извоюва и защити правото си на свободна и демократична държава, да въведе пазарна икономика, да свали визите и да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. СДС декларира, че се противопоставя и на популистките идеи за национализация на правителството, които според сините съсипват икономиката ни и ни връщат назад в миналото.
"В началото на идната година ще стане ясен общият кандидат за президент на СДС, ДСБ и всички наши партньори от "Синята коалиция", обяви Димитров.
Той уточни, че за предстоящите избори за местни органи на властта на низовите структури на партията е дадено правото сами да избират формата на коалицията, в която ще се явят. Въпреки това Мартин Димитров бе категоричен, че БСП е основният политически опонент на СДС, а различията на сините с ГЕРБ и "Атака" стават все по-големи.
"На предстоящите президентски и местни избори СДС, заедно със своите партньори от реформаторската десница, ще предложи на българските граждани разумна и демократична алтернатива, която ще бъде път към ново управление на България", обобщи лидерът на СДС.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини