Начало Новини Актуално Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора с Ден на отворените врати

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора с Ден на отворените врати

Актуално
1 ден отворени врати х ситиСедмокласници от Пето основно училище посетиха хотел Сити. Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора се включи за трета поредна година в инициативата Ден на отворените врати. Три от заведенията в града отвориха врати, за да покажат модерно обзаведените си кухни и начина на работа там. Това гледаха учениците в ресторант Чевермето. Ресторант Бизар запозна учениците с професията на бармана и разкри особеностите на добрия кетъринг.
Седмокласници от Пето основно училище посетиха комплекс Сити. Екипът на хотела посрещна децата в лоби бара и направи заедно с тях инфотур.
Разведох ги из целия обект. Обясних им как се организира работата, какво се ползва. Запознах ги с работния процес, обясни управителят Здравко Костадинов.
Според него има голяма полза от срещите с по-малки ученици,тъй като някои от тях все още не са се насочили къде искат да учат. Затова и работодателите от Сдружението предложиха преди година кариерното ориентиране да започва още от първи клас.
Беше им интересно. Отворени сме за още такива срещи, допълни Здравко Костадинов. Това е едно от заведенията, които се включиха и в проекта по дуално обучение - готвачи.
Години наред се оплаквахме, че няма хора за работа и накрая заедно с директора на ПГОХ Райна Княгиня - Зина Камбурова и нейните учители изпълнихме проект по реконструкция и оборудване на кухненския блок на училището. Това е доста мотивиращо за децата, които се подготвят в реална и модерна среда, а после ние продължаваме да им помагаме да се усъвършенстват вече в реален производствен процес. Резултатите са положителни и усилията на учители, работодатели и деца ще бъдат възнаградени,  казва председателят на Сдружението в Стара Загора Иван Михалев.

Търговско-промишлена палата Стара Загора работи активно за развитие професионалното образование и за прилагане на дуалното обучение по проекта ДОМИНО в Старозагорска област. Палатата е партньор на проявите на Европейската седмица на професионалните умения и на Дните на отворените врати.

 

Още новини