Начало Новини Актуално Сдружение Самаряни ще бъде домакин на Пролетни дни на доброволчеството

Сдружение Самаряни ще бъде домакин на Пролетни дни на доброволчеството

Актуално
Дни на доброволчеството

Фондация Помощ за благотворителността в България, в партньорство с Американската Търговска Камара организират пролетното издание на традиционните Дни на Доброволчеството. Инициативата стартира на 28 май в 10,00 часа, в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора, ул. Хр. Ботев 205.

За втори пореден път сдружение Самаряни ще бъде домакин на инициативата за въвличане на доброволци от корпоративния сектор в дейности в полза на обществото -  засаждане на дръвчета в природни паркове; провеждане на информационни кампании за обществено значими каузи; боядисване и почистване; срещи с деца и младежи в неравностойно положение.

Около 40 доброволеца – служители на Карлсберг България, заявиха желанието си да се включат в провеждането на информационна инициатива на сдружение Самаряни. Загрижени за децата, лишени от родителска грижа в България и докоснали се вече веднъж до идеята за приемната грижа, те решиха отново да се включат активно в популяризирането й. Добротворците ще участват в раздаването на информационни материали за приемна грижа в различни градове от старозагорски регион -  Раднево, Мъглиж, Казанлък, Гълъбово и Павел баня. 

Паралелно с акцията по приемна грижа, част от доброволците ще се включат в информационна кампания във връзка със стартиралия конкурс на сдружение Самаряни – Търси се… добрият самарянин.

Още новини