Начало Новини Актуално Сдружение Самаряни организира благотворителен търг в Парк Мол Стара Загора

Сдружение Самаряни организира благотворителен търг в Парк Мол Стара Загора

Актуално

Сдружение „Самаряни” организира Благотворителен търг на 27.05.2010 г., от 18:30 часа, в Коктейл бар “Арена” (бившето Yan Coffe break), Парк Мол Стра Загора, бул. „Никола Петков” № 52. Инициативата се организира като част от провелият се през месец април Великденски базар на изкуствата – Стара Загора 2010 г. и цели да добави и увеличи събраната до момента сума от 710 лв.

Средствата ще бъдат използвани за освежаване на атмосферата в отделението по детска хирургия към МБАЛ „Проф. Стоян Киркович”, гр. Стара Загора и украсяване на 5-те стаи, където постоянно се настаняват деца от различни семейства, институции, с различен социален статус и етнос. Целта е детското отделение да се превърне в детско чрез творчество и красиви картини, които да създават атмосфера, благоприятна за децата с успокояващ ефект върху тяхното състояние.
Другата кауза, която ще подкрепим е осигуряване на занимания по хипотерапия за 8 деца с увреждания. Хипотерапията е лечение чрез конна езда. За занимания по хипотерапия за едно дете са необходими 120 лв., като за да има ефект заниманията се провеждат 2 седмици по 3 пъти седмично.

Търгът ще предложи 10 уникални гоблена, изработени от деца от домове, лишени от родителска грижа и доброволци от клуб „Зараза” към Сдружение „Самаряни”.
Като подарък всеки, който закупи гоблен ще получи снимка, направена от деца без родители. Снимките са направени от децата по време на подготовката на провелият се през месец април Великденски базар на изкуствата – Стара Загора 2010 и са разпечатани с любезното съдействие на Фото Фуджи. Детските фотографии изобразяват четирите елемента на живота през погледа на младите творци – вода, въздух, земя и огън.
Покана за участие в търга получиха представители на местната власт, представители на бизнеса, медиите, неправителствени организации и др.

Сдружение Самаряни

Сдружение Самаряни


За допълнителна информация: Добромира Петрова, връзки с обществеността, Сдружение „Самаряни”, моб. тел.: 0878 394 215, тел.: 042 62 10 83, ел. адрес: advocacy@samaritans.bg web page: www.samaritans.bg

Още новини