Начало Новини Актуално Сдружение Алтернатива 55 осигури грижи за деца със специални образавателни потребности

Сдружение Алтернатива 55 осигури грижи за деца със специални образавателни потребности

Актуално

Благоустроената сграда на семеен център Алтернатива, който се намира на ул. “Димитър Наумов“ № 110 отвори врати. Семеен център Алтернатива за работа с деца със специални потребности и родителите е създаден през 2007 г. по проект, финансиран от ЕС, в партньорство с Община Стара Загора и Педагогическия факултет на Тракийския университет“, припомни Анастасия Василева, изпълнителен директор на Сдружение „Алтернатива 55“.

С решение на Общинския съвет през април Общината предостави на семейния център сграда за безвъзмездно ползване за срок от 5 години. Със съдействието на донори и много безвъзмезден труд на членове и приятели на сдружението сградата е ремонтирана и оборудвана за работа с деца с аутизъм или други генерализирани разстройства в развитието.
В центъра работи подготвен мултидисциплинарен екип от специалисти, с богат опит в работата с деца с различни увреждания, като всички членове на екипа са с няколко специализации за работа с деца със СОП. От откриването до момента в семейния център са получили индивидуална грижа за децата, информация и подкрепа над 100 семейства на деца със специални образователни потребности.
Семейният център предоставя почасова безплатна услуга за деца с различни проблеми в развитието и родителите им.
„Натрупаният опит и доказаната необходимост от развиване на услуги в общността - като Семеен център „Алтернатива“ за деца със специални потребности, ни мотивира да кандидатстваме за предоставяне на услугата като делегирана държавна дейност“, коментира Василева.

Очаква се услугата да се предоставя за 20 деца и родителите им.  
През следващите дни ще започне благотворителна кампания за набиране на средства за функциониране на центъра след приключване на финансиращата го програма през ноември т.г. Красиви художествени предмети, изработени от екипа на центъра, деца и родители, ще бъдат представени на благотворителна изложба-търг.

Информация: вестник Новината

Още новини