Начало Новини Актуално Ще се издават ли по-бързо визи на турски граждани

Ще се издават ли по-бързо визи на турски граждани

Актуално

„Българските консулски служби в Турция работят не само за сигурността на България, но и за сигурността на целия Европейски съюз. Турските туристи са изключително важни за българския пазар и ние ще работим, за да облекчим процеса по получаване на визи, но това не трябва да става в ущърб на сигурността и шенгенските разпоредби“, каза министър Динкова по време на международното изложение EMITT, което се провежда в Истанбул.

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе работна среща с Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, и Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул. В рамките на разговора българските дипломати в Турция заявиха своята готовност да улеснят желаещите турски туристи да посетят страната ни.

„Работим за повишаване на ефективността, бързината и производителността в процеса по издаване на български визи за турските посетители. Ние трябва да атакуваме с много амбиция този турски пазар и сме на ваше разположение“, заяви Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция.

Посланик Чолаков подчерта и, че в Анкара съвсем наскоро бе открит пресклуб на БТА,

„Идеята е той да не бъде просто офис на БТА, а да бъде културно-информационен туристически център на България. Всеки български курорт може да рекламира своята дейност в самия клуб“, подчерта Ангел Чолаков.

Генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев изрази своята готовност консулската ни служба в най-големия турски град да ангажира максималния си капацитет така, че максимално много туристи да имат възможност да посетят България.

„Но Шенген е набор от правила, които трябва да бъдат спазвани“, заяви Вълчев.

Източник: iskra.bg

Още новини