Начало Новини Актуално Ще събарят десет незаконни обекта в област Стара Загора

Ще събарят десет незаконни обекта в област Стара Загора

Актуално

За десет незаконни обекта в Старозагорска област има вече приключили преписки и съдебни заповеди за събарянето им. Дирекция национален строителен контрол има сключени договори с фирми-изпълнителки за премахване на жилищна страда и приобщена към апартамент северна тераса в Стара Загора.

Сред обектите (които са в процедура за събаряне) са басейн и кът за барбекю в Павел баня, двуетажна жилищна сграда в с. Оряховица, пристройка към едноетажна страда в с. Дунавци и четири обекта в Стара Загора - два гаража и пристройка на два етажа, едноетажна пристройка към жилищна сграда, остъклена тераса на първи етаж заедно с бетонна площадка и монтирани слънчеви батерии и антени, както и едноетажна жилищна сграда. Някои от нарочените за събаряне строежи са в кв. "Лозенец", каза за медията ни шефът на звеното в Стара Загора Христо Щерев. Той обаче отказа да коментира стотиците незаконни постройки в ромската махала и ни помоли да се обърнем за повече информация към централното ръководство в София.
Сред обектите, предвидени за премахване с влезли в сила заповеди, са и две базови станции на мобилни оператори. Те са в Стара Загора и в Змейово. За тях, както и за останалите обекти, се чака насрочване на дати, пише вестник Старозагорски новини.
При направената проверка на 53 язовира в страната са констатирани редица нарушения, сред които и край язовир Копринка. Язовир Жребчево пък попадал под контрола на специалистите от Сливен. По всички случаи били изискани строителните документи и се работело.
Петнайсет са разрушените от старозагорския строителен контрол сгради през 2010 г., каза Щерев. Той допълни, че само при два от случаите от инспекцията са наемали фирми-изпълнителки. При останалите собствениците сами събаряли незаконно граденото и по този начин си спестявали допълнителни разходи.

Още новини