Начало Новини Актуално Ще рекламират българския туризъм по четири паневропейски телевизионни канала

Ще рекламират българския туризъм по четири паневропейски телевизионни канала

Актуално

Стара ЗагораМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник- министър Иво Маринов ще представят националната рекламна кампания на българския туризъм по четири водещи паневропейски телевизионни канала. Представянето е на 26 август, четвъртък, от 11 часа в зала Сити на хотел Сити – София, ул. Стара планина №6, съобщиха от пресцентъра.

Рекламата на българския туризъм ще се излъчва по Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и  Discovery Channel. Проектът на стойност 7 501 480 лева се финансира по линия на Оперативна програма Регионално развитие.
В три клипа страната ни ще рекламира зимните и летните си курорти, еко и селския туризъм, културното наследство и забележителности. Клиповете ще бъдат излъчени 3 166 пъти на две вълни - от 6 септември до 26 декември 2010 г. и от 31 януари до 27 март 2011 г. Допълнително се предвижда да бъдат реализирани и онлайн кампании на интернет сайтовете на Eurosport, Euronews и National Geographic Channel.
Целта на рекламната кампания е пред повече от 608 млн. домакинства от Европа и света да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални източници и красива природа. Кампанията трябва да съдейства и за повишаване информираността за страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости. Рекламните клипове ще звучат на пет езика – български, английски, немски, френски и руски. Те са с продължителност от 30 сек. и ще бъдат излъчвани в най-гледаните часове от денонощието.
Допълнително ще бъдат заснети репортажи за предаването Sport Trips на Eurosport, за представяне на два града от България в рубриката Metropolitans на Euronews с рекламна заставка за Eurocities и кратък репортаж за културното наследство и природните забележителности в България от  National Geographic Channel.   
Условията за излъчване на рекламните клипове са преференциални и са договорени от МИЕТ директно с централите на четирите телевизионни канала.

 

Още новини