Начало Новини Актуално Ще разпитват полицаи за грабежа на 1.8 млн. лв.

Ще разпитват полицаи за грабежа на 1.8 млн. лв.

Актуално

И днес продължава делото в Старозагорския окръжен съд срещу тримата подсъдими Пламен Йовчев Стайков, Милен Божидаров Стойков и Тодор Славов Кормев, обвиняеми за най-големия грабеж в Стара Загора през последните години.

Според обвинителния акт на 6 февруари т.г. тримата, използвайки физически натиск върху счетоводителката на "Пещострой" ЕООД Каля Петкова, взели ключовете за касата във фирмения офис и задигнали 763 000 евро, 330 000 лева, 42 000 щатски долара и ценни бижута. Откраднатото заровили в гориста местност край НПМ "Шипка - Бузлуджа", а 20 дни по-късно органите на реда открили почти цялата сума и арестували извършителите, пише вестник Старозагорски новини.
По време на съдебното заседание във вторник подсъдимите не се признаха за извършители на грабежа и заявиха, че в него са замесени служители на ОД МВР - Стара Загора. Пламен Стайков съобщи, че според записаното в обвинителния акт, че в него са открити патрони, било визитката на сектор "Борба с организираната престъпност", за да може да се повдигне по-тежко обвинение. Другият обвиняем - Милен Стойков, пък твърдеше, че е бил бит от полицаите.
По време на вчерашното съдебно заседание бяха разпитани свидетели, които правили ремонт на къщата на Каля Петкова в Малко Верея през 2008 година. Те бяха категорични, че докато са били там, не са видели никого от подсъдимите да се навърта около дома й. Показания дадоха и приближени на Пламен Стайков, които са му услужвали с мобилни телефони с предплатени карти, каквито според обвинението са използвани по време на грабежа. Те обаче твърдяха, че това е ставало през 2008 година, а не през 2009-а, когато е извършен грабежът.
Днес трябва да бъдат разпитани служителите на сектор "БОП" към ОДМВР - Стара Загора, които са участвали в разкриването на престъплението.
"Старозагорски новини" припомня, че настоящото дело е 12-о срещу Пламен Стайков. Грабежът в "Пещострой" беше извършен малко след като Апелативният съд промени мярката му за неотклонение "задържане под стража", тогава обвиняем за взрива на баничарница в Казанлък.

Още новини