Начало Новини Актуално Ще препитват кандидат-кметове на Казанлък

Ще препитват кандидат-кметове на Казанлък

Актуално

Своеобразни изпити за кандидат-кметовете на Казанлък ще организират представителите на групата "Експерти за Казанлък", в която преимуществено са ръководни кадри на "Арсенал" и изявени отделни личности. Това съобщи ръководителят на групата "Експерти за Казанлък" и изпълнителен директор на оръжейницата Николай Ибушев.

Изпитът щял да е под формата на покана за разговор, на който всеки един от кандидатите за кмет ще може да представи предизборната си програма, акцентите в нея и начините й за реализиране. "След тези разговори ние ще преценим дали ще подкрепим някой от кандидатите за местна власт, или ще призовем симпатизантите си да гласуват по съвест", каза още Ибушев.
Той определи като добър избора на ГЕРБ за кандидат-кмет на Казанлък в лицето на настоящия зам.-областен управител на Стара Загора Галина Стоянова, пише вестник Старозагорски новини.
На въпрос дали само от редиците на "Експертите" ще се появи кметска кандидатура, Ибушев заяви, че той и колегите му не желаят тази власт, а искат да работят за Казанлък, за добрите решения, които го превръщат в красив град, както и да помагат и съветват стойностните кметове. "За нас работата на кмета в местното самоуправление е 30%, останалите 70% са дело на Общинския съвет и неговите членове, ето защо съставът му е особено важен", подчерта инж. Ибушев. Той и колегите му изразиха опасения от евентуалното купуване на гласове и призоваха гражданите да подходят към изборите с достойнство и съвест.
Николай Ибушев и колегите му отчетоха своята работа за последните три години в местния парламент, като изразиха и недоволството си от факта, че в голямата си част добрите намерения са били опорочени от партийни и корпоративни интереси на техните колеги.

Още новини