Начало Новини Актуално Ще премислят колко железничари да съкратят в Стара Загора

Ще премислят колко железничари да съкратят в Стара Загора

Актуално

Няма окончателно решение за съкращения на служители от администрацията на Национална компания "Железопътна инфраструктура" в Стара Загора - съобщиха от пресцентъра на дружеството. Структурните реформи в момента се обсъждат от новоназначения генерален директор на компанията Милчо Ламбрев, съобщават още от пресцентъра.

От изявление на бившия шеф на дружеството Антон Гинев, публикувано на уеб-страницата на компанията, става ясно, че съкращенията ще бъдат насочени основно към административен персонал и обединяване на звена. Изрично се посочва, че ако бъдат съкратени служители от експлоатационния персонал, няма да бъде осигурена необходимата безопасност за движението на влаковете.
В същото време от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" съобщават, че от вчера (б.р. - 21 октомври) е започнало изплащането на закъснелите трудови възнаграждения за месец август. Сумата от 7 млн. лв. ще бъде използвана единствено и само за трудови възнаграждения - уточняват от пресцентъра. Парите бяха заложени в капиталовата програма на компанията, но с решение на Министерския съвет от 14 септември бяха прехвърлени под формата на субсидия, пише вестник Старозагорски новини.
Двете железопътни компании НКЖИ и БДЖ изпаднаха в колапс след нецелесъобразното разпределение на субсидията още в първата половина на годината. Министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков освободи и двамата шефове след одит на дружествата и констатирани финансови злоупотреби. Подозренията за корупционни сделки вече са предадени на прокуратурата.

Още новини