Начало Новини Актуално Ще отпушват задръстените кръстовища и улици в Стара Загора

Ще отпушват задръстените кръстовища и улици в Стара Загора

Актуално

Една от първите задачи на новото ръководство на КАТ - Стара Загора, е ликвидиране, доколкото е възможно, на "тапите" при движението в града на липите. Началникът Стефан Конов сподели, че вече е започнало замерването на трафика по най-натоварените улици и кръстовища. Данните показвали, че най-сериозно е положението в пиковите часове в петък. Особено проблемно било кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Христо Ботев".

В тази връзка имало идея да се забрани паркирането по "Христо Ботев", а по улицата да се регламентират две платна за движение в посока запад и едно в посока изток. Според специалистите, ширината на "Хр. Ботев" позволявала подобно решение.
Обсъждало се и предложение на началника на РПУ Петко Петков автобусите, обслужващи енергийния комплекс "Марица-изток", да не се движат по бул. "Патриарх Евтимий", а да влизат в Стара Загора от източна и западна посока, което значително би облекчило трафика в централната градска част, пише пише вестник Старозагорски новини.
"Това са само първите ни стъпки, а целта е да огледаме всички конфликтни точки в града и да намерим решения за повишаване безопасността на движението", каза Конов. Амбицията на новия директор на ОД на МВР Алекси Алексиев и лично неговата била старозагорци да почувстват реалните резултати от работата им в най-близко време. Затова Конов щял да се вслушва внимателно в мненията както на специалистите по организацията на движението, така и на обикновените граждани.
Другият проблем, при решаването на който началникът на КАТ щял да бъде безкомпромисен, бил свързан с ограничаването на случаите на корупция. Конов допълни, че ще сложи точка на деленето на нарушителите на наши и ваши. Законът бил еднакъв за всички и нямало да се прави разлика какво служебно положение заема виновният, нито пък каква е партийната му принадлежност.

Още новини