Начало Новини Актуално Ще изключват социалисти, членуващи в кметско сдружение в Казанлък

Ще изключват социалисти, членуващи в кметско сдружение в Казанлък

Актуално

БСП предупреждават, че ще изключват от редовете си социалисти, които членуват в създаденото миналия месец от кмета на Казанлък Стефан Дамянов и негови сподвижници гражданско сдружение "За управление на Казанлък". Това ще се случи, ако сдружението прерасне в партия и се регистрира за участие в местните избори, заяви Иван Гороломов, лидер на казанлъшките социалисти.

По думите му, това ще стане на основание член 27, точки 4 и 5 от Устава на БСП, съгласно които не може социалисти да членуват и в други партии. Гороломов заяви, че в ръководството на БСП следи внимателно какво се случва в сдружението и що за политика провежда, като уточни, че историята е показала и доказала, че отговорни политики се правят само от отговорни партии, пише вестник Старозагорски новини.
Две протестни подписки вървят в момента в редиците на казанлъшките социалисти: едната е за въведения "данък колиба" от правителството, който според Гороломов няма да оправдае очакванията и е нов удар срещу гражданите. По думите му, максималният данък, който държавата ще прибира от постройките на гражданите, е 7 лева.
Другата подписка е заради приетия на първо четене вече Закон за Изборен кодекс. Над 500 граждани от Казанлък вече са се подписали против голяма част от неговите разпоредби.

Още новини