Начало Новини Актуално Ще чистят центъра на Стара Загора от сергии

Ще чистят центъра на Стара Загора от сергии

Актуално

Премахването на сергиите със сребърната бижутерия по бул. "Цар Симеон Велики" ще остави без прехрана 14 семейства. Това се оплакаха пред "Старозагорски новини" недоволните продавачи. Те съобщиха, че все още няма официална заповед от Община Стара Загора, но до броени дни очакват да бъдат преместени. Това според тях обаче ще ги обрече на сигурен фалит.

"В момента изхранвам две семейства. Ако ни преместят, оставаме без препитание. Ние не сме против таксите, съгласни сме да плащаме по-висок наем, да направим преустройство на стативите и дори да се преместим малко по-надолу, до джамията", каза една от продавачките. От думите й стана ясно, че не само тя, но и повечето й колеги имат кредити, които трябва да погасяват.
За да се опитат да спрат по някакъв начин предвижданото пребазиране, бижутерите са написали жалба до кмета на общината проф. Светлин Танчев, председателя на ОбС и Комисията по териториално и селищно градоустройство към ОбС. В нея се съобщава, че търговците са склонни дори да подпомагат със спонсорство социалните домове и хората в неравностойно положение. От два дни те събират подписка срещу пребазирането, като само за първия ден са се включили над 600 души.
Вчера от Община Стара Загора съобщиха, че предстоят нови управленчески решения във връзка с новата визия на централната градска част. Срещу бижутерите има и събрана подписка от недоволни граждани с прикрепен снимков материал, както и още много сигнали за трагичното състоянието, в което се намира главната улица след края на работния ден.

Още новини