Начало Новини Актуално Ще бъдат въведени регулации на търговските вериги (видео)

Ще бъдат въведени регулации на търговските вериги (видео)

Актуално

Стара ЗагораВ националното законодателство ще бъдат въведени регулации, които да засягат търговските вериги. Сред основните цели е да се избегнат възможностите за дискриминация на вносители и производители, което днес се случва. Това съобщи в Стара Загора министър-председателят Пламен Орешарски. Той посрещна в града 25-а рота, която се завърна от мисия в Афганистан.

Това няма да става по никакъв административен начин. С въвеждането на регулациите ще се избегне дискриминация на каквито и да било вносители и производители - нещо, което се случва от време на време, каза министър-председателят. Той отказа да посочи по какви начини ще бъдат защитени интересите на вносители и производители чрез новите регулации за търговските вериги, защото правителството няма краен вариант на този законодателен проект.

Министърът на отбраната, който също участва в церемонията по посрещането на българския военен контингент, съобщи пред журналисти, че той лично би подкрепил всяка една инициатива, която прави по-ефективен механизма за допитване до хората, по каквито и да е въпроси. Дали ще се отиде на варианта, при който независимо колко са гласували, може да бъде зачетено задължително мнение по отношение на другите - аз лично съм скептичен, защото не виждам аналогия за начина на провеждането на референдумите в Швейцария и в България. Става въпрос за друг тип държавно устройство, други баланси на властите. Но всичко онова, което може да снижи бариерата и да направи по-ефективно отчитането на мнението на гражданите аз лично бих го подкрепил, добави Ангел Найденов.

Държавата ще регулира дейността на големите търговски вериги по европейски модел, каза премиерът Пламен Орешарски


Министърът на отбраната Ангел Найденов за начина на провеждането на референдуми в България


Министър-председателя Пламен Орешарски обяви, че правителството му ще следва модела на ГЕБР при развитие на културните връзки със Северна Корея

 

Още новини