Начало Новини Актуално Ще асфалтират улици в Казанлък с кредит от 2 млн. лева

Ще асфалтират улици в Казанлък с кредит от 2 млн. лева

Актуално

Община Казанлък ще поеме общински дълг за асфалтиране на улиците в града и населените места в размер на 2 млн. лева, за да изпълни Инвестиционна си програма в частта, касаеща асфалтирането и реконструкцията на улици, преасфалтиране и възстановяване на асфалтови покривки. Това обяви на пресконференция кметът на общината Галина Стоянова.

44 са позициите в Инвестиционния проект на Община Казанлък за 2012 г. Ремонт и рехабилитация на общински пътища. В тази сума са включени и 300 хил. лв. за закупуване на емулсия за работа на машината по технологията Печматик.
Срокът на погасяване на дълга е 60 месеца от датата на подписване на договора с една година гратисен период. Тъй като кредитът не е в големи размери, няма да е необходимо обезпечаването му с общинско имущество, а гаранция ще бъдат само местните приходи, пише вестник Старозагорски новини.
Едногодишният гратисен период Община Казанлък ще използва за погасяване на задълженията, натрупани към фирмите, особено към Кронос Екопетролиум и ЕТ Лиляна - Христо Рачев, към които дължимите суми са най-големи.
По инвестиционния проект в Казанлък ще бъдат ремонтирани улици като Иван Вазов, Петьо Ганин, Мазалат, Константин Величков и др. За ул. Стара планина и Ал. Стамболийски е постигната договореност с ВиК да бъдат възстановени настилките от страна на дружеството след работа по отстраняване на аварии по ВиК-мрежата.
В населените места улиците, които ще бъдат асфалтирани, са изцяло съобразени с предложенията на кметовете.
Предстои обществено обсъждане на предложението на Община Казанлък за поемане на общински дълг, което е насрочено на 5 април, четвъртък, от 17.30 часа в залата на Културно-информационния център на ул. Искра 4.

Още новини