Начало Новини Актуално Създават край Пекин китайска долина на розите

Създават край Пекин китайска долина на розите

Актуално

Китайски специалисти и предприемачи, съвместно с български специалист в сферата на розопроизводството, създават край Пекин Китайска долина на розите. Това стана ясно по време на посещението в Казанлък на посланика на Китайската република у нас Негово Превъзходителство Джак ван Сюе.

Дипломатът посети града на розите и Павел баня по инициатива на бившия зам.-министър на външните работи и бъдещ посланик на България в Саудитска Арабия Радион Попов, с когото са лични приятели. Домакини на визитата на посланик Ван Сюе бяха кметовете на Казанлък Стефан Дамянов и на Павел баня Станимир Радевски.
Китай е голям пазар, на практика сме отворени за различни бизнес-предложения, каза още посланикът по време на срещата си с местни предприемачи от различни сфери, пише вестник Старозагорски новини.
По думите му над 1.5 милиона китайци годишно посещават като туристи Европа, част от тях идват и в България. Един от задължителните сувенири, които китайците отнасят от страната ни със себе си, е предмет от Долината на розите, каза Джак Ван Сюе.
Туризъм, машиностроене, фотоволтаици, селско стопанство, парфюмерия са сферите, в които български и китайски предприемачи могат да намерят допирни точки. По време на официалната визита с дар от Община Казанлък си тръгна и бъдещият първи дипломат на България в Саудитска Арабия.
С пожелание за успешен мандат Радион Попов получи картина от кмета на Казанлък, с един от местните символи - царската чешма. Автор на картината е художникът Анчо Ангелов.

Още новини