Начало Новини Актуално Съвместна презентация на Сименс и Ел Контрол в Стара Загора

Съвместна презентация на Сименс и Ел Контрол в Стара Загора

Актуално

През месец ноември в базата на ЕЛ КОНТРОЛ се проведе презентация на тема „Продукти и решения в областта на енергетиката". Събитието беше организирано съвместно от СИМЕНС България и ЕЛ КОНТРОЛ, като официален търговски партньор на немския концерн. Мероприятието се провежда за втора поредна година и се радва на интерес от страна на специалисти и инженери от местната индустрия и енергетиката.

„ЗА НАС Е ЧЕСТ ДА РАБОТИМ СЪС СИМЕНС, ЗАЩОТО ТЯХНОТО ДОВЕРИЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ОТГОВАРЯМЕ НА ВИСОКИ КРИТЕРИИ" - каза в началото на семинара управителят на ЕЛ КОНТРОЛ Нягол Христов. Интересът към старозагорската фирма води началото си от 2002 година, когато ЕЛ КОНТРОЛ изгражда открита уредба 400 киловолта в ТЕЦ Енел Марица изток 3 и монтира модерни високоволтови съоръжения на СИМЕНС, каквито не са били изграждани в България дотогава. Двете фирми са в официални партньорски отношения от 2004 година.
С развитието на СИМЕНС в световен мащаб запозна гостите на семинара Борислав Йорданов, директор на сектор „Енергетика" в българския клон на компанията. Стана ясно, че разработките на СИМЕНС на практика застъпват основните сфери в човешката дейност - ЕНЕРГЕТИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ТРАНСПОРТ, ИТ РЕШЕНИЯ, ДОРИ АСТРОНАВТИКА. Иновация в областта на електропреноса например е новият високоволтов трансформатор за постоянен ток, който ПОДДЪРЖА НАПРЕЖЕНИЕ ОТ 800 КИЛОВОЛТА.

Благодарение на него ще бъдат създадени трасета за пренос на екологична енергия от слънчево-термалните централи в Северна Африка към Европа и близкия Изток, пише вестник Национална бизнес поща.
На семинара бяха представени новите уредби високо напрежение, които немската компания вече е разработила във вариант за закрит монтаж (ЗРУ). Гост-лектор беше ръководителят на пазара за елегазови КРУ в Централна и Източна Европа Майноф Шелте, който обърна особено внимание на серията 8DJH - компактни уредби от модулен тип за вторично електроразпределение.
Пред гостите беше демонстрирано нагледно отдалечено управление на прекъсвач през операторски пулт.

Актуалната тема за т. нар. „интелигентен дом" беше разгледана от специалистите на ЕЛ КОНТРОЛ, които представиха приложенията за сградна и индустриална автоматизация. СИМЕНС предлага ново поколение инсталации за сгради, в които се използват ДАТЧИЦИ ЗА ВЛАГА, ВЯТЪР, ДИСТАНЦИОННИ КЛЮЧОВЕ И ТЪЧ-СКРИЙНОВЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ.

Благодарение на тези интелигентни системи домът ни може сам да реагира адекватно, когато например приближава буря, а прозорците са оставени отворени. Освен към високата технология, вниманието на производителя е насочено и към естетичния вид на продуктите. Луксозният клас ключов*е, контакти и контролери от сериите DELTA и GAMMA предлагат изключителен дизайн и са изработени от натурални материали - дърво и стъкло. Нещо повече, разработен е виртуален дизайнер, с който клиентът би могъл да подбере продукта според цветовете и десените в собствения си дом. Това любопитно приложение е на разположение в уебсайта на ЕЛ КОНТРОЛ www.elkontrol.com, в раздел търговия с продукти СИМЕНС.

Приложенията за автоматизация от СИМЕНС се използват и в решаването на друг важен проблем на нашето време - енергийната ефективност в индустрията и бита. На семинара бяха представени ИЗМЕРВАТЕЛНИ УРЕДИ ОТ СЕРИЯТА SENTRON РАС, КОИТО ЗАПИСВАТ И АРХИВИРАТ ОКОЛО 200 ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВЕЛИЧИНИ и визуализират заложените параметри на LCD дисплей. С тяхна помощ се осъществява контрол и максимална ефективност на консумираната електроенергия.
ЕЛ КОНТРОЛ презентира още някои от утвърдените търговски марки, които предлага. Немската фирма WAGO е производител на пружинни клеми за електрическо присъединяване. Тяхната патентова натехнология им дава няколко основни предимства: БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ, НАДЕЖДНОСТ И УСТОЙЧИВОСТ НА ВИБРАЦИИ. Друга фирма, чиито продукти намират приложение в изграждането на промишлени ел. инсталации и се предлагат от ЕЛ КОНТРОЛ на конкурентни цени, е испанската IDE. Произвежданите от нея промишлени щепселни съединения са със степен за защита от IP44 до IP67 и устойчивост на удар IK08.

Тези и всички останали продукти, предлагани от ЕЛ КОНТРОЛ могат да бъдат намерени в търговския център на фирмата на бул. „Св. Патриарх Евтимий" 17А.

Още новини