Начало Новини Актуално Съветничка от ГЕРБ с предупреждение за изключване

Съветничка от ГЕРБ с предупреждение за изключване

Актуално

Общинският съветник от ГЕРБ и председател на правната комисия в старозагорския парламент Антоанета Масленска е получила последно предупреждение за изключване от управляващата партия заради несанкционирани от партийното ръководство нейни действия и изявления.

Това е станало в понеделник вечерта на заседание на Управителния съвет на областното ръководство на ГЕРБ, съобщи вчера за "Старозагорски новини" неговият лидер инж. Недялко Недялков.
Ще припомним, че разглеждането на поведението на Масленска бе в дневния ред на проведените през миналата седмица в понеделник и вторник заседания на УС, но въпреки че е била призована по надлежния ред, Масленска не се яви за разговор с областното партийно ръководство.
"Снощи (бел. ред. - в понеделник вечерта) порицахме за несанкционираните от партийното ръководство нейни действия и изявления, особено от последно време, свързани с конкурса за нов директор на Държавна опера - Стара Загора. За нас това бе един не особено морален конкурс, но пък режисиран, при който не бе отчетено мнението на старозагорското гражданство относно това кой да заеме директорския пост. Ние осъждаме самоволното ходене на Масленска с бившия директор на Операта Веселин Стойков и с Петър Радевски при министъра на културата Вежди Рашидов. Освен това тя като член на ръководството на ГЕРБ си позволи да дава интервюта по този казус, без да отчита становището на партията, изказвайки лично мнение, но нека не забравяме, че тя е член и общински съветник от ГЕРБ", каза за вестника ни инж. Недялков.
Той информира още, че на заседанието в понеделник Масленска е признала някои от изявите си като грешка. "Считам, че си взе бележка след заседанието, на което я предупредихме с изключване. Протоколът от това заседание ще бъде изпратен на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", каза още областният лидер на партията.

Още новини