Начало Новини Актуално Съветът по туризъм приветства идеята Стара Загора - център на Вселената

Съветът по туризъм приветства идеята Стара Загора - център на Вселената

Актуално
Стара Загора - център на Вселената

На първото си заседание Съветът по туризъм към Община Стара Загора разгледа за първи път идеята Стара Загора - център на вселената на двамата старозагорски бизнесмени Пламен Русев и Николай Далаков.

Пред присъстващите г-н Русев обясни, че идеята вече е патентована в съответното ведомство и представи 2 идейни проекта за местоположение на бъдещия център. И двата са на мястото на неработещия в момента фонтан пред сградата на Общината. В единия от тях тялото на монумент е стъклено и сменя цветовете си при преминаване на хората покрай него.
Нашата идея е дълбоко комерсиална, но не за конкретни хора. Ние с г-н Далаков ще инвестираме в реализирането на проекта, но не можем да направим всичко, заяви Пламен Русев. Стара Загора има над 8000 години история, но няма с какво да задържим туристите в нашия град. Имаме Неолитните жилища, но са необходими и други по-атрактивни и модерни акценти, каза още той.
Много смела идея, трябва да създадем една хубава приказка, добра закачка, с която можем да закачим туристи, приветстваме тази идея - така реагираха на презентацията на Пламен Русев присъстващите в залата, информира вестник Национална бизнес поща.
Всички те дадоха съгласие да се премине към конкретни стъпки за реализация на идеята. Трябва да се събере широк кръг от специалисти, който да реши къде точно да бъде поставен знакът, указващ центъра на Вселената. С целия си ресурс Общината ще съдейства с каквото е необходимо. Сигурно скептици ще има много, но в центъра на Вселената ще грее слънце, изрази убеденост зам.-кметът Велизар Балабанов, който е и председател на Съвета по туризъм.

Още новини