Начало Новини Актуално Съюзът за стопанска инициатива създаде структура в Стара Загора

Съюзът за стопанска инициатива създаде структура в Стара Загора

Актуално

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) вече има изградена структура и в града на липите. Това стана ясно вчера, когато централното му ръководство в лицето на неговия председател Теодор Дечев и изпълнителния директор, небезизвестния Алексей Петров, представи на брифинг ръководния му екип. Дечев съобщи, че съгласно новия устав на съюза, в местните структури няма единоначалие, а ръководството им се осъществява на екипен принцип.

 

В старозагорското ръководство на ССИ влизат четирима представители на дребния бизнес в общината - Ваня Тодорова, Христина Петрова, Ивайло Господинов и Иван Тодоров. Общо фирмите - членове на съюза в Стара Загора, са 12, а в страната - 105, пише вестник Старозагорски новини.
За възраждане структурите на популярните банки в България се обяви Теодор Дечев. Според него това би бил идеалният вариант за финансиране на дребния бизнес. Той обяви, че ССИ поддържа връзки с голяма европейска кредитно-кооперативна структура, която била готова да предостави на страната ни ноу хау, добри практики и софтуер за създаването на такъв тип банки. Визираната кредитно-кооперативна институция била със седалище в една от скандинавските страни, но не пожела да съобщи името й. По думите му, тя е готова да предостави продуктите си срещу сумата от 30 хил. лева.
По отношение на заканата на областния управител Йордан Николов, че ще даде под съд тези, които на предишната пресконференция на ССИ го обвиниха, че покровителства контрабандата на цигари, Теодор Дечев заяви, че съюзът не се отказва от думите си, но те били израз на това, което са му казали хората на дребния и малкия бизнес. Председателят на ССИ дори уточни, че самият той е отправил това обвинение, а не изпълнителният директор на съюза Алексей Петров. Самият Петров не взе становище по този въпрос, но не се стърпя да подложи на редовната си критика управлението на страната и лично премиера.

Още новини